Ο Δήμος Χανίων με την υποστήριξη του Νορβηγικού Προξενείου και της Ιεράς Μητρόπολης Χανίων διοργανώνουν συναυλία με τη διάσημη Νορβηγική Ορχήστρα «Igor Rybak and the Vivaldi Orchestra», την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, στις 19.00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Σπλάντζιας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα, Δευτέρα 30/9/2013, το πρωί, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, η Πρόξενος της Νορβηγίας σε Χανιά και Ρέθυμνο, Συρμαλένια Παρασκάκη, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Χανίων, πατήρ Γεώργιος Περράκης, και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη, επισημάνθηκε ότι η συναυλία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας και εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών και των συνεργασιών της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους και φορείς άλλων ευρωπαϊκών χωρών για την προώθηση και προβολή του Δήμου Χανίων ως τουριστικού προορισμού.

“Με ιδιαίτερη μας χαρά διοργανώνουμε τη συναυλία κλασικής μουσικής στα Χανιά, έπειτα από τη συνεργασία, που είχαμε με τον Δήμο Χανίων και την Ιερά Μητρόπολη Χανίων”, επεσήμανε η Πρόξενος της Νορβηγίας, Συρμαλένια Παρασκάκη, προσθέτοντας ότι και πέρυσι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συναυλία από τη διάσημη ορχήστρα, στο πλαίσιο της παραμονής της στα Χανιά.

“Έχοντας ως σύνθημα ότι η μουσική ενώνει διοργανώνουμε τη συναυλία κλασικής μουσικής με τη σπουδαία νορβηγική ορχήστρα του Ιγκόρ Ρίμπακ, προκειμένου το φιλόμουσο κοινό των Χανίων να ψυχαγωγηθεί, απολαμβάνοντας όμορφες μελωδίες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Δημήτρης Λειψάκης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη, ανέφερε ότι η περσινή επίσκεψη στα Χανιά και η φιλοξενία, που επιφυλάχθηκε από πλευράς Δήμου Χανίων στη Νορβηγική Ορχήστρα ήταν καθοριστική, προκειμένου και φέτος τα μέλη της να επιλέξουν την πόλη μας για να δώσουν μία ακόμη συναυλία.

Ευκαιρία, που μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής μας κοινωνίας, χαρακτήρισε τη συναυλία ο εκπρόσωπος της Ι.Μ., πατήρ Γεώργιος Περράκης, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι η Ιερά Μητρόπολη υποδέχεται εκδηλώσεις και γεγονότα, που προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Σημειώνεται ότι η νορβηγική ορχήστρα “Vivaldi” αποτελείται από ταλαντούχα παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών και διευθύνεται από τον Ιγκόρ Ρίμπακ (πρόκειται για τον πατέρα του Αλεξάντερ Ρίμπακ, που είχε διακριθεί στον διαγωνισμό της Eurovision). Κάθε φθινόπωρο τα μέλη της ορχήστρας ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με στόχο τόσο να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών όσο και να δώσουν συναυλίες κλασικής μουσικής.
Το ρεπερτόριο της ορχήστρας επικεντρώνεται στην κλασική μουσική, με μια εκτεταμένη ποικιλία, στην οποία περιλαμβάνονται και σύγχρονα κομμάτια.

Πρόγραμμα Συναυλίας

 

Mozart \”Divertimento in F-dur\” KV 138.

Vivaldi \”Koncert for 2 violins in a-moll\” op.3 nr.8.

Haydn \”Koncert for cello in C-dur\” op.7,nr.1.

Vivaldi \”Koncert for 4 violins in h-moll\” op.3.nr.10.

Kreisler \”Preludium and Allegro\”.

Hatzidakis \”Giokondas smile\”.

Nyhus \”Bergrosa\”.

Hatzidakis\”Thalasa platia\”.

E.Ost \”Bacon and eggs\”.

Sommerro \”Varsog\”.

Nyhus \”Ingfrid’s polka\”.

Johann Strauss \”Second-Polka\”.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook