Απάντηση σε όλα τα \”μέτωπα\” που άνοιξε σε ανακοινωσή του, το μέλος της ΠΑΣΕΒΕ κ. Βουρλάκης, δίνει ο εμπορικός σύλλογος Χανίων.

Σε επιστολή του ο εμπορικός σύλλογος Χανίων απαντά σε μια προς μια τις επικρίσεις του κ. Βουρλάκη.

Η επιστολή του εμπορικού συλλόγου Χανίων αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αγαπητέ Κε Βουρλάκη,

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για την επιστολή σας που καταδυκνείει με τον πιο εμφανή τρόπο την έλειψη επιχειρημάτων και την εμπάθεια σας προς το προεδρείου του ΕΣΧ και απαντάμε ως εξής:

Λέτε: «Πήρατε απόφαση για το άνοιγμα (όπως και έγινε) για να έχουν ανοικτά και δεύτερη Κυριακή φέτος στις γιορτές των Χριστουγέννων τα καταστήματα μας;

Λέτε: Μήπως συνυπογράψατε για την πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΒΕ για το μάζεμα υπογραφών ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που έγινε από 18-12-12 έως και 8-1-2013»

Απαντάμε: Το τότε προεδρείο του ΕΣΧ απαρτιζόταν από τα 3 άτομα που στηρίξατε και υπερασπιστήκατε στην συνέχεια στα δικαστήρια εναντίον μας. Κατά συνέπεια, ζητήστε από τους “συμμάχους σας” τον λόγο.

Λέτε: Κάνετε τα πάντα ώστε τα μαγαζιά στον Κάτωλα να διευρύνουν το ωράριο τους Δευτέρα και Τετάρτη δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η διεύρυνση του ωραρίου ακολουθεί και τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Απαντάμε:Εάν για εσάς, το αίτημα της πλειοψηφίας των συναδέλφων στον Κάτωλα έτσι όπως εκφράστηκε μέσω του ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν για λειτουργία 6 επιπλέον ωρών την εβδομάδα, εντός του νόμιμου ωραρίου και μόνο για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες (και σε περίοδο κρίσης) συνιστά αδίκημα εκ μέρους μας και δείχνει ότι είμαστε υπερ της Κυριακής, το αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων μας.

Λέτε: Συμφωνήσατε κατ\’ ουσία στην άποψη (θέση) της Ε.Σ.Ε.Ε για άνοιγμα (6-7) Κυριακές το χρόνο γνωρίζοντας ότι τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές έχουν στα συρτάρια τους έτοιμες πρόσφυγες για αθέμιτο ανταγωνισμό ώστε η πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.

Εδώ δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε…γιατί τι απάντηση να δώσεις σε κάποιον που ενώ έχεις εκφραστεί δεκάδες φορές, εντός κι εκτός συμβουλίου και σε όλα τα ΜΜΕ κατά της οποιασδήποτε αλλαγής στο υφιστάμενο καθεστώς της μίας Κυριακής, εκείνος αντιλαμβάνεται ότι “κατ’ουσιαν” συμφωνείς με αυτό που ευθαρσώς διαφωνεις?

Λέτε: Γιατί σας έπιασε τώρα ο ΄΄πονος΄΄ για τον χωρισμό των τουριστικών περιοχών μπερδεύοντας σκόπιμα και αποπροσανατολίζοντας τους συναδέλφους μας από την ουσία του κινδύνου που θα φέρει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Απαντάμε: Η απόφαση που έχουμε πάρει ως συμβούλιο είναι να ζητήσουμε από τον αντιπεριφερειάρχη να μην υπογράψει για καμμία επιπλέον Κυριακή σε ότι αφορά την πόλη των Χανίων με εξαίρεση τους δρόμους όπου τα καταστήματα λειτουργούν ήδη τις Κυριακές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και που όλοι οι Χανιώτες αναγνωρίζουμε ως τουριστικούς, δηλαδή την Χάληδων, την Σκρύδλωφ ( στιβανάδικα) και όλα τα παρακείμενα στενά του παλιού λιμανιού. Ας μάθουν επιτέλους οι συνάδελφοι εκεί, ότι εσείς μας ζητάτε να μην συμπεριλάβουμε ούτε τους συγκεκριμένους δρόμους και να αφήσουμε τα τουριστικά καταστήματα να λειτουργούν υπό καθεστώς παρανομίας και υπό τον φόβο της καταγγελίας τους ανά πάσα στιγμή.

Κύριε Βουρλάκη, τιμούσαμε και τιμούμε πάντοτε τους συναδέλφους της ΠΑΣΕΒΕ και για πολλά χρόνια – παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές μας απόψεις – πάντα βρίσκαμε τρόπο να συνεργαστούμε και να συμπλεύσουμε στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούσαν τους Χανιώτες εμπόρους.

Ομολογούμε όμως, πως μετά την εκλογή σας πέρυσι στο συμβούλιο του ΕΣΧ δυσκολευόμαστε να συνοδοιπορίσουμε και αυτό δυστυχώς το καταλογίζουμε σε εσάς και την πρωτοφανή προσύλωση σας στο δόγμα « ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» το οποίο ακολουθούν οι απόψεις και η στάση σας, εντός και εκτός του συμβουλιου μας.

Για άλλη μία φορά σας απευθύνουμε έκκληση για ενότητα και βοήθεια απέναντι στο κοινό πρόβλημα, αυτό της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας.

ΥΣ. Δεν θα συνεχίσουμε αυτό τον δημόσιο διάλογο μαζί σας, θεωρώντας ότι πρέπει να απασχολούμαστε με την προάσπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και την ουσιαστική βοήθεια μας όπου αύτο είναι δυνατόν, ειδικότερα δε σε τοπικά ζητήματα οπου υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook