Γιορτάστηκε χθες στο προαύλιο του ΙΝ Αγίας Βαρβάρας Μουρνιών, η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας με εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων, τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ΚΗΦΗ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων : «παρά την οικονομική κρίση, η οποία αγγίζει συνολικά την ελληνική κοινωνία και επεκτείνεται συνέχεια φτάνοντας σ’ όλους τους Δήμους της χώρας, εμείς ως Δήμος Χανίων έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τις κοινωνικές μας δομές και υπηρεσίες.

Υπό αυτή την έννοια δίνουμε μεγάλο βάρος στα προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι ” και Κ.Η.Φ.Η. και γενικά σε ότι έχει σχέση με την Τρίτη ηλικία και με τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, τα προωθούμε έναντι οποιουδήποτε οικονομικού κόστους»

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη ανέφερε μεταξύ άλλων : «γενικά οι άνθρωποι της τρίτης και τέταρτης γενιάς θα πρέπει να τους τιμούμε, όχι μόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, αλλά όσες φορές μπορούμε περισσότερο. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που μεταλαμπαδεύουν τις αξίες και την ηθική στη ζωή μας, μας έδωσαν διδάγματα και όρισαν την πορεία μας στον χρόνο. Πολλοί από αυτούς στηρίζουν ακόμα τις οικογένειές τους σε αρκετούς τομείς της καθημερινής τους ζωής, έτσι τέτοιες εκδηλώσεις μας φέρνουν πιο κοντά σ’ αυτούς και “ζεσταίνει” τις σχέσεις μας.»

Η κ. Αγγελάκη επεσήμανε την παράταση λειτουργίας για έναν ακόμα χρόνο που πήρε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.). Και τα δύο αυτά προγράμματα είναι δομές της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ, ενώ η παράταση ισχύει για όλους τους Δήμους της χώρας.

Τους παρευρισκόμενους διασκέδασαν οι «Λαογραφικός Όμιλος Χανίων», Παραδοσιακός Σύλλογος «Μετερίζι», Παραδοσιακός Σύλλογος «Γηγενής» και η σχολή χορού «Χορότεχνο», καθώς και οι μουσικοί : Ανδρεαδάκης Μπάμπης, Λύρα – Κοκοτσάκης Χρήστος, Λαγούτο – Θεοδωράκης Λευτέρης, Λαγούτο, ενώ προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα.

\"http://keppedih-cam.gr/images/Events/2013/agia_varvara/AG_VARVARA_29_9_2013_04.jpg\"

\"http://keppedih-cam.gr/images/Events/2013/agia_varvara/AG_VARVARA_29_9_2013_09.jpg\"

\"http://keppedih-cam.gr/images/Events/2013/agia_varvara/AG_VARVARA_29_9_2013_46.jpg\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook