Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΥΔΩΝ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», διοργανώνει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα: «Ενθάρρυνση της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο».

Σκοπός της Συνάντησης είναι η ενημέρωση όσων επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας και να δημιουργήσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Εκπρόσωποι από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν, θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τις «προκλήσεις» που θα αντιμετωπίσουν, τόσο κατά τη σύσταση, όσο και κατά τη λειτουργία τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Δράσης «ΚΥΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ», το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών για την ενίσχυση της απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Δήμοι Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου – Σελίνου, Σφακίων, Αποκορώνου – μέσω της τοποθέτησης ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε θέσεις εργασίας, αλλά και της υποστήριξής τους για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε δυναμικούς τομείς της τοπικής οικονομίας.

Το Έργο υλοποιείται από την Α.Σ. «ΚΥΔΩΝ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013.

Η Ενημερωτική Συνάντηση είναι ανοικτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αποκορώνου (Βρύσες).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook