Συνεχίζονται οι φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικές με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και με τη μη ορθή τήρηση ή θεώρηση των προβλεπόμενων βιβλίων. Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Δήμοι κ.λπ.) προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων ή της σφράγισης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίστηκαν το προηγούμενο διήμερο, οι στοχευμένοι έλεγχοι που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε., πραγματοποίησαν πλήθος ελέγχων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως στους Αμπελόκηπους, τον Ταύρο, το Μοσχάτο, το Αιγάλεω, τον Πειραιά κ.α. Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις εξής περιπτώσεις:
· Σε επιχείρηση - εργαστήριο παρασκευής τροφίμων, μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών
· Σε κατάστημα – κυλικείο, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια, η μη υποβολή δήλωσης έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η μη θεώρηση και μη τήρηση βιβλίων και στοιχείων και η μη χρήση φορολογικού μηχανισμού για την έκδοση αποδείξεων
· Σε κατάστημα καφέ – σνακ – μπαρ, η μη έκδοση έξι (6) Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών
· Σε κατάστημα – ψητοπωλείο, η μη έκδοση Απόδειξης Λιανικών Συναλλαγών και η απασχόληση δύο (2) ατόμων τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
· Σε κατάστημα – οβελιστήριο, η μη έκδοση δύο (2) Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβάλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ θα ενημερωθούν και οι κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

newpost.gr