Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς το ένστολο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ότι θα παραμείνουν κανονικά στην υπηρεσία τους κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνηση.

Προειδοποίησε, όμως, το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.

«Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κογκρέσο», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, απέρριψε ένα σχέδιο προσωρινής χρηματοδότησης που είχε υπερψηφίσει η Ρεπουμπλικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Βασική αιτία της αντιπαράθεσης είναι η αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων στη μεταρρύθμιση Υγείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το αποκαλούμενο «Obamacare», που έχει σαν αποτέλεσμα να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους 800.000 άνθρωποι.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook