Υλικά

• 1400 γρ. αχλάδια (όχι πολύ ώριμα)
• 1100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 380 ml. νερό
• Χυμό απο 3 λεμόνια
• 1 κλαράκι αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα βάζουμε σε βαθύ μπώλ σκεπασμένα με νερό και χυμό απο 2 λεμόνια και τα αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα.

Στη συνέχεια σε κατσαρόλα βάζουμε τα 380 ml. νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Κατόπιν, αφού έχουμε σουρώσει τα αχλάδια, τα ρίχνουμε στο σιρόπι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Αποσύρουμε απο τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη, αφαιρούμε τα αχλάδια και ξαναβράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει.

Ξαναβάζουμε στο δεμένο σιρόπι τα αχλάδια, το χυμό του τρίτου λεμονιού και το κλαράκι της αρμπαρόριζας. Μόλις πάρουν άλλη μια βράση κατεβάζουμε αμέσως απο τη φωτιά.

Τελειώνουμε βάζοντας το γλυκό σε βαζάκια «αποστειρωμένα» και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος.