Πλησιάζει η εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων για τη θέση του σεφ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ που θα βοηθά στην προετοιμασία όλων των πιάτων από τις επίσημες δεξιώσεις μέχρι και γεύματα για δύο για τις βασιλικές κατοικίες. Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν στείλει τις αιτήσεις τους.

Όπως αναφέρει η σχετική αγγελία ο σεφ θα πρέπει να έχει εργασιακή εμπειρία σε επιχειρήσεις πέντε αστέρων, «πραγματικό πάθος» για το φαγητό και γνώσεις γαλλικής κουζίνας.

Γι΄ αυτό άλλωστε και η βασίλισσα Ελισάβετ προσφέρει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 23.000 λιρών ως ετήσιο μισθό, αλλά και το… παλάτι ως βασιλική στέγη.

Ο σεφ θα πρέπει όμως να είναι διατεθειμένος να ταξιδεύει και στις άλλες βασιλικές κατοικίες, όπως το Balmoral, τουλάχιστον για τρεις μήνες το χρόνο.

«Από επίσημες δεξιώσεις για 200 άτομα, μέχρι γεύμα για δύο και από δεξιώσεις με καναπεδάκια για 800 άτομα αλλά και για τα γεύματα του προσωπικού, οι σεφ μας προετοιμάζουν όλα τα γεύματα βασισμένοι σε εξαιρετικά πρότυπα» αναφέρει η αγγελία εργασίας στη βασιλική ιστοσελίδα. Ο υποψήφιος θα έχει επίσης «επαφή με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας» σύμφωνα με την αγγελία.

Τα δημητριακή Special K, τα σάντουιτς με μαρμελάδα και τα κέικ σοκολάτας είναι μερικά από τα αγαπημένα φαγητά της Βασίλισσας, σύμφωνα με τον πρώην προσωπικό σεφ της.

Ο Ντάρεν ΜακΓκράντι, που εργαζόταν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για δεκαπέντε χρόνια, πέρυσι αποκάλυψε πως πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, η 87χρονη Βασίλισσα είναι μια γυναίκα με απλές γεύσεις.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook