Χθες το βράδυ άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη τη χώρα! Ο καιρός άλλαξε και πολλές περιοχές μετρούν τις πληγές τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε αρκετές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, η οποία έφτασε στην έξαρση της τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν μια μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο να αποκατασταθούν οι ζημιές, αλλά και να καθαριστούν οι δρόμοι.

Η έντονη νεροποντή που έπληξε την Πάτρα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες δημιούργησε επικοινωνιακά και συγκοινωνιακά προβλήματα ενώ δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια αλλά και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων δέχτηκε η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία. Την ίδια ώρα, από την κακοκαιρία κινδύνευσαν και δύο οδηγοί, οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να βγουν σώοι από αυτή την περιπέτεια. Στην πρώτη περίπτωση οι πυροσβέστες έβγαλαν σώο από το αυτοκίνητό του έναν άνδρα στην περιοχή του Μιντιλογλίου και στη δεύτερη περίπτωση, παρείχαν την βοήθειά τους σε μία γυναίκα οδηγό στην βιομηχανική περιοχή.(διαβάστε περισσότερα εδώ.)

Προβλήματα από τις κακές καιρικές συνθήκες και στο Αγρίνιο όπου έβρεξε καταρρακτωδώς το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και κυρίως υπόγεια. Σύμφωνα με αναφορές αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση έκανε αδύνατη τη διέλευσή της.

Στη Λαμία τα προβλήματα είχαν διαφορετική μορφή καθώς αν και δεν έβρεξε εν τούτοις ο πολύ ισχυρός άνεμος έκοψε δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Ζημιές προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ από την κακοκαιρία, όταν βαθύ σκοτάδι σκέπασε τη μισή Αρκαδία τα ξημερώματα.

Κεραυνός που έπεσε στις 4.15 το πρωί προκάλεσε ζημιά σε γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος 150 KW με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε όλη την Τρίπολη, σε όλο το οροπέδιο της Μαντινείας και στην Κυνουρία.

Συνεργεία της ΔΕΗ κινήθηκαν γρήγορα και μία ώρα αργότερα αποκατέστησαν τη βλάβη.

Στην Καβάλα τώρα, ξεριζωμένα δέντρα και σκεπές κατοικιών, φερτά υλικά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, νεκρά ζώα που \”κατέβασαν\” οι χείμαρροι νερού, πεσμένοι τοίχοι, κατεστραμμένα σπίτια και σπασμένα κλαδιά συνθέτουν την εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της πόλης, σήμερα το πρωί.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, κάνει λόγο για εκτεταμένες και πρωτοφανείς ζημιές από τη χθεσινή νεροποντή που συνοδεύτηκε από πολύ ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο.

Η κακοκαιρία προκάλεσε μικρές ζημιές και στην πόλη της Ξάνθης, όπου σημειώθηκε κι εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook