Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός της ομάδας Ζ από τη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατηγορούμενος ότι κατείχε πλήθος εξαρτημάτων οπλισμού. Σε βάρος του διατάχθηκε, επιπλέον, η διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας, προκειμένου να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ποινές.
Πρόκειται για υπαρχιφύλακα, 41 ετών, ο οποίος συνελήφθη από συναδέλφους του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. 
Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός πραγματοποιούσε, μέσω διαδικτύου, παράνομες αγοραπωλησίες εξαρτημάτων, αξεσουάρ και ειδών οπλισμού, όπως κάνες όπλων, φακούς λέιζερ, γεμιστήρες κλπ. 
Μάλιστα, κατά την καταγγελία, ο υπαρχιφύλακας πρόσκειται ιδεολογικά στη Χρυσή Αυγή.
Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκε στο σπίτι του το χρηματικό ποσό των 106.800 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. 
Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης, προέκυψε ότι κατά το έτος 2007 αλλά και το διάστημα 2010-2013 είχε υποβάλλει ελλιπείς δηλώσεις.
Παράλληλα, από την εισαγγελία δόθηκε εντολή να γίνει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται περαιτέρω ποινικές ευθύνες, όπως παράνομη διακίνηση όπλων κ.ά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή του υπαρχιφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πιστόλι των 40 mm με προσαρτημένο φακό σκόπευσης λέιζερ
τέσσερις γεμιστήρες με 50 φυσίγγια, διαμετρήματος 40 mm
μία κάνη με κλείστρο διαμετρήματος 0,45 και κάνη όπλου 0,45
δύο φορητοί ασύρματοι και δύο καπνογόνα
ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και μία αντιασφυξιογόνος μάσκα μέσα σε θήκη
μία νάιλον θήκη με εξαρτήματα λαβής πιστολιού και μία συσκευασία με εξαρτήματα επαναφοράς κλείστρου για πιστόλι
μία νάιλον συσκευασία με εξαρτήματα κλείστρου όπλου και συσκευασίες με εξαρτήματα πιστολιών
μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα εξαρτήματα όπλου (16 τεμάχια)
οκτώ φυσίγγια διαμετρήματος 0,40 και 2 φυσίγγια με ένδειξη 3,57 MAGNUM
μία νάιλον συσκευασία με τέσσερα επανατατικά ελατήρια και τέσσερα ελατήρια γεμιστήρα και μία νάιλον συσκευασία με δύο βάσεις γεμιστήρα και δύο υποδοχείς ελατηρίου γεμιστήρα
μία νάιλον συσκευασία με τέσσερις βάσεις γεμιστήρα και τέσσερα καπάκια – υποδοχείς γεμιστήρα και νάιλον συσκευασία με τρεις βάσεις γεμιστήρα, ένα μηχανισμό σκανδάλης, ένα εξάρτημα πιστολιού και έναν αναστολέα γεμιστήρα
μία διαφανής νάιλον συσκευασία με 28 κάλυκες διαμετρήματος 0,45, έναν κάλυκα διαμετρήματος 9 mm , τρεις κάλυκες 3,57 MAGNUM και εννέα κάλυκες διαμετρήματος 0,38
μία νάιλον σακούλα εντός της οποίας υπήρχε σκόνη χρώματος λευκού απροσδιόριστου βάρους
ένα USB αναγνώστη καρτών μνήμης και κάρτα μνήμης
μία νάιλον σακούλα με 112 τεμάχια φορτιστών αυτοκινήτου
μία λαβή ανταλλακτικού όπλου σε συσκευασία και γεμιστήρας κενός
ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και USB χωρητικότητας 8 Gb και κεντρική μονάδα σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 44χρονος αδελφός του υπαρχιφύλακα στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια κλπ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που απήγγειλε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και τους παράπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook