Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επιστολή αναφορικά στα προβλήματα της εκπαίδευσης στην οποία επισυνάπτεται και το ψήφισμα διαμαρτυρίας, που επιδόθηκε χτες στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του τόπου μας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) σχετικά με την αποδόμηση και απαξίωση της εκπαίδευσης μετά από τις υλικές περικοπές, την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και δομών (ολοήμερο σχολείο, επαγγελματική λυκειακή εκπαίδευση).
Η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για τις ενέργειες αυτές, που υποβαθμίζουν την Εκπαίδευση και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας αλλά και του τόπου μας καθώς ο λαός ο απαίδευτος συνιστά διαχρονικά το μεγαλύτερο κίνδυνο και απειλή τόσο για τη δημοκρατία μας όσο και για την πρόοδο κάθε κοινωνίας.
Η Παιδεία, όπως και Υγεία, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό, το οποίο πρέπει να διαφυλάσσεται με κάθε κόστος και να μην αντιμετωπίζεται ως πεδίο πειραματισμών και τυφλών περικοπών, που υποβαθμίζουν το λειτούργημα και το έργο του Εκπαιδευτικού, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας και αναγκάζουν τους γονείς να «υποκαταστήσουν» το κράτος στο εκπαιδευτικό του έργο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για κάθε οικογένεια.
Με την παρούσα επιστολή σας επισυνάπτω και το ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνης, το οποίο μου επιδόθηκε μετά από πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων του Ρεθύμνου, που πραγματοποιήθηκε χτες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook