Δύσκολες ώρες αγωνίας περνούν οι συνολικά 800 εργαζόμενοι της Sprider Stores, που ανέστειλε την λειτουργία της. 

Όπως καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την απόφαση της διοίκησης με φαξ στα καταστήματα. «Εβγαζαν έξω εργαζόμενους και πελάτες, χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο» λέει το ΕΚΘ. 

Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, που είναι ήδη δύο μήνες απλήρωτοι, και παρέμβαση του υπουργού ζητά η ΓΣΕΕ, που τονίζει ότι κινδυνεύουν όχι μόνο να βρεθουν άνεργοι αλλά και να χάσουν αποζημιώσεις, δεδουλευμένα και ένσημα.

Ειδικότερα η ΓΣΕΕ ζητά να «ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι που είτε βρίσκονται έρμαια στα χέρια απαράδεκτων εργοδοτών είτε είναι θύματα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών». 

Πυρά εξαπολύει ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης εναντίον των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών «για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», καθώς και εναντίον των τραπεζών «που αρνούνται την χρηματοδότηση επιχειρήσεων, παρά το ότι έχουν λάβει 233 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις και 50 δισ. για την ανακεφαλαιοποίησή τους».

Σύσκεψη στο ΕΚΘ

Συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους είχαν το πρωί εργαζόμενοι των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης της Sprider Stores, που ανέστειλε χθες (Τρίτη) τη λειτουργία τους. 

Στα δύο καταστήματα της Θεσσαλονίκης απασχολούνταν 28 εργαζόμενοι.

Όπως καταγγέλλει το ΕΚΘ, σε ανακοίνωσή του, η διοίκηση της Sprider Stores έστειλε φαξ στα καταστήματά της ανακοινώνοντας το κλείσιμό τους και «παράλληλα έβγαζε έξω από αυτά τους εργαζόμενους και τους πελάτες της, χωρίς να τηρήσει τα προβλεπόμενα από το νόμο».

Αργά χθες το βράδυ, εργαζόμενοι της Sprider Stores, παρουσία και του προέδρου του ΕΚΘ απέτρεψαν προσπάθεια μεταφοράς προϊόντων από αποθήκες της εταιρίας στο Ωραιόκαστρο. 

Οι συνολικά οκτακόσιοι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι το τελευταίο δίμηνο, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις αγωνιούν για τις αποζημιώσεις τους.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η απόφαση της διοίκησης της Sprider Stores να βάλει λουκέτο στα καταστήματα της επιχείρησης οδηγεί στο δρόμο 800 εργαζόμενους οι οποίοι αφενός μεν βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας κι αφετέρου κινδυνεύουν να χάσουν αποζημιώσεις, δεδουλευμένα και ένσημα.»

» Την ώρα που μακραίνει καθημερινά η λίστα των ανέργων, την ώρα που η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, η Κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια αδιέξοδη πολιτική 'ταμένη' στις επιταγές των τροϊκανών.»

» Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι που είτε βρίσκονται έρμαια στα χέρια απαράδεκτων εργοδοτών είτε είναι θύματα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών».

Η ΓΣΕΕ «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της Sprider Stores και ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, ώστε να καταβληθούν τα νόμιμα στους 800 συναδέλφους των καταστημάτων της εταιρίας» καταλήγει η Συνομοσπονδία.

in.gr