Δεν έγινε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, αλλά μια \”φιέστα\” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη \”Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων\” αναφορικά με την συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Καστέλι Κισάμου.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 
\”Με αφορμή την υποτιθέμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στο Καστέλι Κισσάμου την Κυριακή που πέρασε, σημειώνουμε τα εξής για να είναι ενήμεροι οι συνάδελφοι έμποροι:
Η συνεδρίαση ορίστηκε μετά από έγγραφη παρέμβαση του εκπροσώπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων (Βουρλάκης Νίκος) στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Κ., της παράταξης που στηρίζει η ΠΑΣΕΒΕ.
Οι έχοντες την πλειοψηφία στο Δ.Σ. (οκτώ) και το προεδρείο φαίνεται ότι θεωρούν περιττό να συνεδριάζει το Δ.Σ. και μάλιστα σε μία περίοδο που οι μικρομεσαίοι έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι δέχονται ανελέητη επίθεση. Θεωρούν περιττό να παίρνει αποφάσεις ενάντια στα καταστροφικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο αποφάσεις για την αγωνιστική διεκδίκηση λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 5 από τα 9 μέλη του ΔΣ που ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση. Άρα με απόντες τους 5 στους 9, καμία συνεδρίαση δεν έγινε και καμία απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Κ. δεν ήταν δυνατό να παρθεί. Αντί για συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε προσπάθεια φιέστας αποπροσανατολισμού από ορισμένους τοπικούς και περιφερειακούς εκφραστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για μία ακόμη φορά οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που πλειοψηφούν στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Κ. φάνηκαν συνεπείς στο ρόλο τους να στηρίζουν τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης. Απέδειξαν ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να συγκρουστούν με την πολιτική που μας καταστρέφει και να οργανώσουν τον αγώνα των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. 
Την ώρα που:
• η οικονομική κρίση τσακίζει τους τζίρους μας,
• θέλουν να μας επιβάλουν εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας,
• απειλούν με αφαίρεση του ΑΦΜ,
• χιλιάδες συνάδελφοί μας αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ,
• δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους,
• ο έλεγχος της αγοράς από τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα διογκώνεται,
• τα λουκέτα στα μαγαζιά μπαίνουν το ένα μετά το άλλο,
Η πλειοψηφία του Δ.Σ., αντί να πάρει επιτέλους δράση πάνω σε αυτά τα καυτά ζητήματα, διοργανώνει φιέστες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν ανάγκη από τους εκλεγμένους να περιγράφουν τα προβλήματα που ζουν.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η ανάδειξη του πραγματικού ενόχου που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση και δεν είναι άλλος από την πολιτική που ακολουθούν τόσα χρόνια οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις ακολουθώντας τις επιταγές της Ε.Ε.. Η οργάνωση του αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα κόντρα στη λογική και τις πρακτικές της ΕΣΕΕ, που ακόμα και για την απεργία στις 16 Σεπτέμβρη δήλωνε ότι η αγορά χρειάζεται ηρεμία, επιδιώκοντας να επικρατήσει στον κλάδο σιγή νεκροταφείου. Αυτό επεδίωξαν να γίνει και τώρα, να μην παρθεί καμία απόφαση για το ζήτημα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, εκεί αποσκοπούσε η μεθόδευση να μη γίνει η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Κ..
Η αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, καλεί όλους τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με τη μαζική συμμετοχή τους στις διαδικασίες των εμπορικών συλλόγων, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συσπειρωθούν τώρα με την ΠΑΣΕΒΕ, την αντιμονοπωλιακή συσπείρωση στον κλάδο που αγωνίζεται για:
 Να μην καταργηθεί η Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της.
 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
 Να σταματήσουν οι διώξεις για οφειλές και τα κατασχετήρια όσο διαρκεί η κρίση.
 Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
Συνεχίζουμε την πάλη μας, ενώνουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά και τη νεολαία, συμμετέχουμε την Πέμπτη 3/10 στα συλλαλητήρια αγώνα και συμμαχίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες της πόλεις της Κρήτης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook