Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων βρίσκεται το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση απο το Υπουργείο Εργασίας.
Όπως είπε σήμερα, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετικές Επίκαιρες Ερωτήσεις των Βουλευτών κ.κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Δημήτρη Κρεμαστινού, η οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των δεκάδων χιλιάδων εποχιακά εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι η λύση, την οποία το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μέσα στο πλαίσιο το δημοσιονομικό, είναι ακριβώς αυτή που θα δώσει μια ισόχρονη κατανομή του επιδόματος ανεργίας, χωρίς να υπάρχει καμία ανισοκατανομή. 
«Το πρόβλημα για φέτος είναι ότι με βάση τη νομοθετική ρύθμιση, δεν ενεγράφησαν πέρυσι στον προϋπολογισμό τα αντίστοιχα ποσά για το φετινό επίδομα. Για αυτό το ζήτημα είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία από την πλευρά μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Χρειάζεται λοιπόν μια ανακατανομή σε σχέση με τα έτη. Αυτή η λύση χρίζει τη συνεργασία και του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία ελπίζουμε ότι θα έχουμε, καθώς την εγκαινιάσαμε», ανέφερε ο Υφυπουργός χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα το Υπουργείο Εργασίας θα βρίσκεται σε θέση να πει επίσημα και συγκεκριμένα για τη λύση στο πρόβλημα, καλώντας μάλιστα και τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων σε διαβούλευση για την κατάθεση της δικής τους θέσης.
«Αυτό που δεσμευόμαστε ως Υπουργείο είναι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για επίλυση του θέματος, γιατί το αίτημα είναι παραπάνω δίκαιο και ουσιαστικά αποδεκτό από όλους. Δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί, ούτε καν ο Υπουργός Οικονομικών. Αντίδικος μας στην προκειμένη περίπτωση είναι μόνο ο χρόνος, γιατί χρειάζεται να γίνει εμπροσθοβαρές ένα πρόγραμμα για το οποίο δεν υπήρξαν προβλέψεις στο φετινό προϋπολογισμό. Με πολύ χαρά, όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα σας ανακοινώσουμε την πρόταση για την επίλυση του προβλήματος για την ανακούφιση των εποχιακά εργαζομένων», κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook