Μαραθώνια αποδεικνύεται η απολογία των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που από τις 15:30 το μεσημέρι βρίσκονται στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν για το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους αποδίδεται.

Πρώτος και μετά από περισσότερες από έξι ώρες ολοκλήρωσε την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που οδηγήθηκε ενώπιον των δύο ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος τύπου αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και είπε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικόγραφία. Κατά τίς ίδιες πληροφορίες επιχείρησε να αποδομήσει την αξιοπιστία του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα, υποστηρίζοντας ότι είναι πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ότι πριν άνηκε στη Χρυσή Αυγή αλλα τον έδιωξαν από τη ΧΑ γιατί ζήταγε λεφτά.

Είπε, τέλος και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα γύρω από τη δίωξη του που έχει να κάνει και με το γεγονός της υποψηφιότητάς του στο δήμο Αθηναίων.

Τον Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον των δύο ανακριτών διαδέχθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος ενώ εκκρεμεί η απολογία των άλλων δύο βουλευτών, του Γιάννη Λαγού και του Νίκου Μίχου.

Σημειώνεται ότι για την ποινική μεταχείριση και των τεσσάρων βουλευτών, αν, δηλαδή, θα κριθούν προφυλακιστέοι, αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, θα αποφασίσουν ανακριτές και εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων απολογιών.

Δύο κατηγορούμενοι ελεύθεροι, ένας πήρε προθεσμία

Νωρίτερα σήμερα, ελεύθερος, με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο πρώτος από τους τρεις κατηγορουμένους, μέλη της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος αρνήθηκε ότι είναι μέλος της ΧΑ, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 40χρονου, το μόνο στοιχείο που υπήρχε εις βάρος του, ήταν ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε στο κινητό του από άλλον συγκατηγορούμενό του, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο δεύτερος από τα τρία περιφερειακά στελέχη της ΧΑ αφέθηκε επίσης ελεύθερος με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ ο τρίτος ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η μεταγωγή οκτώ ακόμη συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στις 15:30 η μεταγωγή του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

protothema.gr