Χαμηλότερα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των αγορών στην Ευρώπη την Πέμπτη, εξαιτίας των ανησυχιών ότι η πιθανή αύξηση των κινεζικών επιτοκίων θα επηρεάσει το ρυθμό της παγκόσμιας ανάκαμψης. Στο κόκκινο και η Γουόλ Στριτ, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Στην Ευρώπη, τα φθηνότερα εμπορεύματα (λόγω Κίνας) έριξαν και τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων. Χαμηλότερα και οι μετοχές των κατασκευαστών αυτοκινήτων (BMW, Daimler, Fiat, Volkswagen) εξαιτίας των φόβων ότι οι πωλήσεις τους στην Ασία θα σημειώσουν κάμψη.

Πτώση 16,2% σημείωσε η μετοχή της Easyjet και κατά 6,5% εκείνη της Ryanair (αεροπορικές χαμηλού κόστους), καθώς η πρώτη εκτιμά ότι οι ζημίες της μπορεί να διπλασιαστούν λόγω των ακριβότερων καυσίμων και του κύματος ψύχους που είχε παραλύσει την αεροπορική κίνηση.

Παρόμοιο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, όπου το κλίμα δεν αντέστρεψαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας και τα σχετικά καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία μεταπωλήσeων κατοικιών.

Την υποχώρηση περιόρισε η άνοδος των χρηματοπιστωτικών μετοχών, μετά την αύξηση κερδών της Morgan Stanley.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με υποχώρηση 0,83% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,3%. Πτώση 1,8% κατέγραψε ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.822,80 μονάδες με οριακή πτώση 0,02% και ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,77%. Με πτώση 0,13% έκλεισε ο S&P500.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook