Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη του Ενιαίου Διδακτηρίου Αγίας Βαρβάρας στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων για την Κρήτη και το οποίο αφορά την ανέγερση 13 νέων σχολείων.

Η λύση δόθηκε μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στο οικόπεδο που θα ανεγερθεί το παραπάνω σχολικό συγκρότημα, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ Ηρακλή Δρούλια, και τον ειδικό γραμματέα της υπηρεσίας Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκο Μαντζούφα.

Τα εμπόδια όσον αφορά την κατασκευή του Ενιαίου Διδακτηρίου Αγίας Βαρβάρας είχαν να κάνουν αφενός με την έκταση του οικοπέδου (6,5 στρέμ) η οποία είναι μικρότερη από την προβλεπόμενη και αφετέρου με τον συντελεστή δόμησης της περιοχής, που δεν επαρκεί ώστε να κατασκευαστούν οι απαιτούμενες σχολικές αίθουσες.

Τελικά με προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη αποφασίστηκε να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης για το συγκεκριμένο οικόπεδο στο 0,5 προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευαστούν όλοι οι απαιτούμενοι χώροι.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έδωσε στους ανθρώπους του Δήμου Γόρτυνας περιθώριο 10 ημερών για γίνει μια τελευταία προσπάθεια ώστε να πειστούν οι ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων να τα πουλήσουν στο Δήμο για να μεγαλώσει ο χώρος και να μπορούν να κατασκευαστούν εκεί κι άλλες εγκαταστάσεις όπως γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ κτλ. Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή, η Περιφέρεια, σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση των παραπάνω οικοπέδων.

Σύμφωνα τώρα με τα λεγόμενα του διευθύνων συμβούλου του ΟΣΚ Ηρακλή Δρούλια, το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2011 και θα περιλαμβάνει ένα 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο και δυο 2θέσια Νηπιαγωγεία.

Παράλληλα το πλάνο προβλέπει την δημιουργία 7 ειδικών αιθουσών για τις ανάγκες του Δημοτικού καθώς και μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Για τα Νηπιαγωγεία εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, θα κατασκευαστεί συνάμα μια ειδική αίθουσα αλλά και μια πολλαπλών χρήσεων.

Μιλώντας τώρα για το θέμα ο Δήμαρχος Γόρτυνας, ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ώστε να βρεθεί οριστική λύση και να πάρει το δρόμο προς την υλοποίηση ένα τόσο σημαντικό έργο για την Αγία Βαρβάρα αλλά και το Δήμο Γόρτυνας γενικότερα.

Οι κόποι και οι αγωνίες μας ως προηγούμενη δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας, αλλά και τώρα ως Δήμος Γόρτυνας, φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

 Μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό και αναπτυξιακό έργο που θα συνδράμει τα μέγιστα στην βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μικρών παιδιών, που είναι και το μέλλον μας.

Σαν προηγούμενη δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας, από ιδία έσοδα και κάνοντας ορθή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αγοράσαμε αυτό το οικόπεδο, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες που είχαν οι μαθητές, τόσο της Αγίας Βαρβάρας, όσο και των γύρω οικισμών, που σήμερα φοιτούν σε εγκαταστάσεις που είναι ακατάλληλες και απαρχαιωμένες.

Μετά από αγώνα δρόμου, επίμονες και επίπονες προσπάθειες σήμερα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αρναουτάκη που με την προσωπική του παρέμβαση άναψε ουσιαστικά το πράσινο φως για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα του ΟΣΚ, καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν για την επίτευξη του σκοπού μας.

Περιμένουμε πλέον την επίσημη δημοπράτησή της κατασκευής του Ενιαίου Διδακτηρίου Αγίας Βαρβάρας ώστε να αισθανθούμε δικαιωμένοι για το γεγονός πως βάλαμε ένα λιθαράκι κι εμείς σαν Δήμος, στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης του τόπου μας
.” επισήμανε στις δηλώσεις του ο Σχοιναράκης.
Εκ του Γραφείου Τύπου Δ. Γόρτυνας