Νέα στοιχεία για τις διασυνδέσεις Αστυνομίας – Χρυσής Αυγής έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργεί ήδη από τη Δευτέρα έρευνα στις εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έπειτα από καταγγελία σε βάρος αξιωματικού της υπηρεσίας. Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι η έρευνα γίνεται στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών και αφορά αξιωματικό που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση τα τελευταία τρία χρόνια και νωρίτερα είχε πενταετή θητεία ως προϊστάμενος του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα.

Επιπλέον, σε διαθεσιμότητα τέθηκε χθες 25χρονος αστυφύλακας που υπηρετούσε στη φρουρά του βουλευτή Κορίνθου της Χρυσής Αυγής Ευστάθιου Μπούκουρα, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν φυσίγγια (35 φυσίγγια των 45 mm) τα οποία κατείχε παράνομα. Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ο 25χρονος υπηρετούσε στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) απ’ όπου είχε διατεθεί με απόσπαση στη φρουρά του Μπούκουρα. Διατηρούσε στενούς δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, όπως και δύο ακόμα νεαροί αστυφύλακες της ΕΚΑΜ, με τους οποίους ο 25χρονος είχε φιλική σχέση.

Και αυτοί είχαν διατεθεί, ο πρώτος στη φρουρά του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και ο δεύτερος στη φρουρά του βουλευτή Εύβοιας Νίκου Μίχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος εργαζόταν ως «πόρτα» σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι. Στις τακτικές μεταθέσεις του περασμένου Αυγούστου και οι τρεις αστυνομικοί (τους οποίους φέρεται να επισκεπτόταν στις εγκαταστάσεις της ΕΚΑΜ στενό συγγενικό πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη) μετακινήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων.

Για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη κατοχή όπλων συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» και ο 55χρονος ανθυπαστυνόμος, μέλος της φρουράς του βουλευτή Γιώργου Γερμενή. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν τέσσερα μεταλλικά ρόπαλα, σιδερογροθιά, φυσίγγια, σπρέι πιπεριού και ένας βούρδουλας 80 εκατοστών.

Επιπλέον, στην αυλή του σπιτιού του βρέθηκαν δύο Ι.Χ. με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Δικογραφία σε βάρος του σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εμπόριο όπλων φέρεται, στο μεταξύ, να έκανε 41χρονος υπαρχιφύλακας της ομάδας «Ζ», στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 41χρονος πραγματοποιούσε μέσω email αγοραπωλησίες όπλων, τα οποία αποθήκευε σε αποθήκη στο σπίτι του 44χρονου αδελφού του στην Περαία. Ο συλληφθείς ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε προκαλέσει ρατσιστικά επεισόδια στο παρελθόν. Στο σπίτι και στο Ι.Χ. του υπαρχιφύλακα βρέθηκε πλήθος όπλων και πολεμικών εξαρτημάτων, εκατοντάδες φυσίγγια, πιστόλια και εξαρτήματα όπλων. Κατασχέθηκαν επίσης 106.800 ευρώ σε μετρητά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της έρευνας που διεξάγει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ. – Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί 9 αστυνομικοί. Ανάμεσα σε αυτούς και ο αστυνομικός που φέρεται να εκπαίδευε μέλη και υποστηρικτές της Χ.Α. στη Ρόδο.

Τέλος, ελέγχεται καταγγελία για πιθανές διασυνδέσεις αστυνομικού της ΓΑΔΑ με τη Χρυσή Αυγή. Ο εν λόγω αστυνομικός υπηρετεί σε Διεύθυνση της ΓΑΔΑ που έχει υπό την ευθύνη της το σκοπευτήριο της ΕΛ.ΑΣ. στο Μαρούσι.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook