Οι ισχυροί βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι εμπόδισαν τα πλοία να ελλιμενιστούν στη Μισράτα για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, και για τη μεταφορά των τραυματιών, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Οι εξεγερμένοι εξασφάλισαν νωρίτερα τον έλεγχο του λιμανιού της πόλης Μισράτα, μία ημέρα μετά την επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι, οι οποίες απωθήθηκαν 40 χιλιόμετρα έξω από την πόλη από τις αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και τις μάχες στο έδαφος, όπως δήλωσαν οι εξεγερμένοι.

Σήμερα το μεσημέρι μία τεράστια στήλη μαύρου καπνού υψωνόταν πάνω από το λιμάνι, το οποίο έχουν και πάλι υπό την κατοχή τους οι εξεγερμένοι, σχολίαζε δημοσιογράφος. «Οι άνδρες του Καντάφι είναι νεκροί. Το μόνο που έχει μείνει είναι καμένα οχήματα και πτώματα κι έχουμε κατάσχει πολλά όπλα», δήλωσε ένας επικεφαλής των εξεγερμένων δείχνοντας έναν πύραυλο Μίλαν, αυτόματα όπλα και RPG.

Χθες Τρίτη το απόγευμα, δεκάδες ρουκέτες έπεσαν στο λιμάνι και τα περίχωρά του, πλήττοντας κυρίως έναν καταυλισμό αφρικανών προσφύγων που προσπαθούν να φύγουν από την πόλη.

Ένας κάτοικος Νίγηρα σκοτώθηκε και περίπου είκοσι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Στη Μισράτα παραμένουν περίπου 1.300 πρόσφυγες, κυρίως από τον Νίγηρα, αλλά επίσης και από το Τσαντ, τη Γκάνα και το Σουδάν. Πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Μισράτας για να εκκενώσουν ξένους υπηκόους από την πόλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook