Υλικά

• 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300 γρ. χαρουπάλευρο
• 40 γρ. νωπή μαγιά
• 100 γρ. ζάχαρη
• 15 γρ. αλάτι
• 300 γρ. σταφίδες
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• 550 γρ. νερό
• 5 γρ. τριμμένη κανέλα
• Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτουμε τα 400 γρ. νερό και θρυμματισμένη τη μαγιά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσουμε ενα ωραίο μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και δουλεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν κι’αυτές στο ζυμάρι μας.

Αποσύρουμε απο τον κάδο του μίξερ και ξεκουράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε τα «ψωμιά» σε λαδωμένες φόρμες και χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Φουρνίζουμε και ψήνουμε στους 190ο C για 45 λεπτά περίπου.