Με ένα σχόλιο-δήλωση, που προκαλεί ερωτηματικά, ο Πολιτευτής Χανίων των ΑΝ.ΕΛ. κ. Μιχάλης Αλεξάκης καυτηρίασε την πολιτική επικαιρότητα και το θέμα των ημερών με την Χρυσή Αυγή.

Στην προσωπική του σελίδα ο κος Μ. Αλεξάκης στις 30 Σεπτέμβριου ανέβασε το σχόλιο με τίτλο «Από την πρώτη στιγμή όλοι ξέραμε ότι η δίωξη είναι πολιτική. Όλοι Λουφάξαμε στα καβούκια μας φοβούμενοι τους δημοσιοκάφρους», όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η σύλληψη των μελών του φασιστικού κόμματος έγινε με σκοπό την πολιτική δίωξη του.

Η άποψη αυτή είναι απόλυτα σύμφωνη με την επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής, τη θέση που με σθένος και θέρμη μάχονται να διατηρήσουν όλα τα εναπομείναντα εκτός φυλακής μέλη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να αποποινικοποιήσουν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται τα επιτελικά στελέχη τους.

Την ίδια θέση ασπάζεται κατά τα λεγόμενα του ο Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ. παρέχοντας και από μία σκοπιά στήριξη και κάλυψη, αφού και το μικρό «ρέυμα» έχει, το κοινό που τον ακολουθεί, σαφώς επηρεάζεται με τις τοποθετήσεις του.

Η δήλωση μάλιστα του κ. Μιχάλη Αλεξάκη, ήρθε νωρίτερα από την επίσημη θέση της Χ.Α. αφού μόλις εχθές ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλους, είπε on camera σχεδόν τα ίδια: «Το άτομο που εκδιώκει την Χρυσή Αυγή με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, είναι και το ίδιο άτομο που πέρσι τον Σεπτέμβριο έβαλε την σφραγίδα του στο επίσημο καταστατικό του κόμματος, δίνοντας νομική υπόσταση (…) Αντιλαμβάνεστε πως η δίωξη είναι πάνω από όλα πολιτική και όχι ποινική\”.

Γιάν. Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook