Μετά τον καταιγισμό πληροφοριών για τη δράση μελών και βουλευτών της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπως τη χαρακτηρίζει το εισαγγελικό πόρισμα του Αρείου Πάγου, οι υπεύθυνοι προχώρησαν σε κινήσεις πανικού κλείνοντας τα σάιτ, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τις έρευνες δημοσιογράφων και Αρχών.

Για να επισκεφθείς πλέον την ιστοσελίδα της Τ.Ο. Νίκαιας, στην οποία είχε αναρτηθεί το επίμαχο φωτογραφικό υλικό από στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, αλλά και του Γ. Ρουπακιά, χρειάζεται να έχεις κωδικούς και να είσαι μέλος της ομάδας τους.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται σε αρκετά χρυσαυγίτικα σάιτ, τα οποία μέχρι πρότινος προπαγάνδιζαν μέσω Διαδικτύου στρατολογώντας ακόμα και ανηλίκους. Εξάλλου, όπως είχε υποστηρίξει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής στη συνέντευξή του στο «Εθνος», τα καλέσματα για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς, αλλά και για δράσεις των τοπικών οργανώσεων γίνονταν μέσω της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Εγώ ξεκίνησα στη Χ.Α. από την πρώτη συγκέντρωση που έκανε η Τ.Ο. Νίκαιας, στο κάλεσμα που έκανε μέσω Facebook. Ζήταγε βοήθεια γιατί θα πήγαιναν Πακιστανοί στα γραφεία της Νίκαιας για να τα σπάσουν. Τότε ήταν η πρώτη φορά που πήγα εγώ», είχε δηλώσει το πρώην στέλεχος.

Την ίδια στιγμή, σε υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από την αρμόδια Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να υπάρξει ειδική μέριμνα για την καταπολέμηση της δράσης νεοναζιστικών ομάδων στο Διαδίκτυο, οι οποίες προτρέπουν ευθέως σε κακουργηματικές πράξεις.

Τίποτα δεν διαγράφεται
Μολονότι τώρα τα μέλη του κινήματος τρέχουν να προλάβουν να σβήσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη και να κατεβάσουν ό,τι φωτογραφικό υλικό είχαν δημοσιεύσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, τίποτα δεν διαγράφεται και θα βρεθούν όλα.

Από τους διαλόγους μελών της Τ.Ο. Νίκαιας που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ότι τους έχει κυριεύσει πανικός για τις δημοσιεύσεις τους στο Iντερνετ.

Ενδεικτική είναι μία συνομιλία στην οποία ζητείται να κατεβεί συγκεκριμένη φωτογραφία που κρίνεται ως ενοχοποιητική από γκρουπ της Χρυσής Αυγής στο Facebook. Σε άλλες συνομιλίες συζητιέται ανάμεσα σε χρυσαυγίτες ότι έχουν κλείσει τα προφίλ τους στο Facebook από την πρώτη μέρα «για να μη δουν δημοσιεύσεις, να μη δουν φωτογραφίες, να μη δουν τίποτα και τις φωτογραφίες είχα σβήσει και τους φίλους όλους από τη ΧΡΥΣΗ τους είχα σβήσει».

ethnos.gr/ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ – ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook