Πολλοί έχουν αναρωτηθεί πώς θα ήταν αν υπήρχε ένας άλλος άνθρωπος σαν κι αυτούς. Ίδιος. Οι δίδυμοι γνωρίζουν την απάντηση.

Έρχονται μαζί στη ζωή, μοιράζονται συνήθως τις ίδιες εμπειρίες και στην περίπτωση των πανομοιότυπων διδύμων μοιράζονται ακόμη και το ίδιο… DNA.

Παρόλ’ αυτά είναι διαφορετικοί άνθρωποι, οι οποίοι τελικά αποκτούν τη δική τους ζωή.

Κοινή γλώσσα: Grace και Virginia Kennedy

\"\"

Η Grace και η Virginia Kennedy γεννήθηκαν το 1970. Οι δίδυμες υπέφεραν από σειρά κρίσεων αμέσως μετά τη γέννησή τους και οι γονείς τους πίστεψαν ότι ήταν διανοητικά καθυστερημένες. Δεν τίς έστειλαν σχολείο, έμεναν σπίτι με τη γιαγιά τους (η οποία μιλούσε γερμανικά και είχε μικρή σχετική επικοινωνία με τα παιδιά) όσο οι γονείς τους ήταν στη δουλειά.

Η μητέρα τους μιλούσε γερμανικά και λίγα αγγλικά, ενώ ο πατέρας τους αγγλικά.

Τα κορίτσια όμως επικοινωνούσαν σε μια γλώσσα που δε μπορούσε να καταλάβει κανείς.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ιδιογλωσσίας, ή αλλιώς «ιδιωτικής γλώσσας», ανάμεσα σε δίδυμους ή πολύ στενά δεμένα αδέρφια, αλλά τις περισσότερες φορές «πεθαίνει» γύρω στην ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών καθώς τα παιδιά αρχίζουν να κοινωνικοποιούνται και με άλλους ανθρώπους εκτός της οικογένειάς τους.

Οι δίδυμες Kennedy, όντας απομονωμένες από τον έξω κόσμο, συνέχισαν για πολύ περισσότερο την περίεργη επικοινωνία τους.

Το 1978 ο γάλλος κινηματογραφιστής Jean-Pierre Gorin έκανε ένα ντοκιμαντέρ για τις αδερφές. Τού έδωσε τον τίτλο «Poto and Cabengo» από τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν τα κορίτσια η μία για την άλλη.

Όπως αναφέρει άρθρο του Mental Floss η Grace και η Virginia δεν ήταν άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά ήταν παραμελημένες για πολλά χρόνια.

Όταν τίς έστειλαν σχολείο για πρώτη φορά (χωριστά) τα πήγαν πολύ καλά. Έμαθαν γρήγορα αγγλικά και ανέπτυξαν την κοινωνικότητά τους. Γλωσσολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περίεργη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν ήταν ένα συνοθύλευμα αγγλικών με βαριά προφορά και γερμανικών.

Κοινή προσωπικότητα: Freda και Greta Chaplin

\"\"

Η περίπτωση της Freda και της Greta Chaplin από το Yorkshire τράβηξε τη δημόσια προσοχή το 1981 όταν οι δίδυμες αδερφές κατηγορήθηκαν για παρενόχληση ενός οδηγού φορτηγού, ο οποίος φαίνεται ότι άρεσε και στις δύο.

Ο δίδυμες ήταν αχώριστες: φορούσαν τα ίδια ρούχα, ζούσαν μαζί, περπατούσαν σε απόλυτο συγχρονισμό και όχι μόνο η μία συμπλήρωνε τη σκέψη της άλλης αλλά χρησιμοποιούσαν και τις ίδιες εκφράσεις.

Μάλλον έπασχαν από μια διανοητική ασθένεια, ενδεχομένως ερωτομανία, η οποία εκδηλωνόταν με την εμμονή τους στο πρόσωπο του φορτηγατζή γείτονά τους, ο οποίος τής πήγε στα δικαστήρια μετά από 15 χρόνια παρενόχλησης.

Αργότερα άρχισαν να υποπτεύονται ότι ίσως ήταν αυτιστικές.

Η ιστορία τους αποτέλεσε την κεντρική ιδέα για το ντοκιμαντέρ «The Twins» του 1994.

Οι δύο αδερφές ήταν αχώριστες μέχρι το 2007, όταν η Greta πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 64 ετών. Η Freda απομονώθηκε και πιστεύεται ότι νοσηλεύεται σε κάποιο ίδρυμα.

Κοινός τρόπος σκέψης: Krista και Tatiana Hogan

\"\"

Η Krista και η Tatiana Hogan είναι σιαμαίες, που γεννήθηκαν ενωμένες στο κρανίο. Οι δίδυμες έχουν προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, καθώς οι δύο εγκέφαλοί τους φαίνεται να συνδέονται στο θάλαμο. Ο νευροχειρούργος Douglas Cochrane καλεί το φαινόμενο αυτό «θαλαμική γέφυρα», εξαιτίας της οποίας ενδέχεται ο ένας εγκέφαλος να στέλνει αισθητηριακές πληροφορίες στον άλλον.

Τα δύο κορίτσια δε μπορούν να κοιτάξουν στην ίδια κατεύθυνση την ίδια στιγμή, όμως κάποιες φορές η μία βλέπει ή αισθάνεται, ή γεύεται ό,τι και η άλλη και αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στην αίσθηση αυτή.

Οι δυο τους είναι ακόμη μικρές για να υποβληθούν σε εκτεταμένες εξετάσεις, αλλά θα παρακολουθούνται από τους επιστήμονες τα επόμενα χρόνια.

Κοινό σώμα: Abigail και Brittany Hensel

\"\"

Η Abigail και η Brittany Hensel μοιράζονται πάρα πολλά. Γεννήθηκαν ενωμένες στο θώρακα με τέτοιο τρόπο που φαίνεται να μοιράζονται το ίδιο σώμα με δύο κεφάλια.

Για την ακρίβεια έχουν δύο σετ οργάνων, όμως οι σπονδυλικές τους στήλες καταλήγουν σε μία λεκάνη, ενώ μοιράζονται και ένα ζευγάρι κάτω άκρων.

Γεννήθηκαν με τρία χέρια, αλλά το ένα αφαιρέθηκε. Λίγο μετά τη γέννησή τους οι γονείς τους αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε προσπάθεια διαχωρισμού τους, καθώς μια τέτοια επέμβαση θα τίς άφηνε με σοβαρές αναπηρίες, κι αυτό αν κατάφερναν να επιβιώσουν και οι δύο από το χειρουργείο.

Κάθε μία ελέγχει το μισό από το κοινό τους σώμα. Η Abby και η Brittany έμαθαν να συντονίζουν τις κινήσεις τους, προκειμένου να μπορούν να περπατούν, να τρώνε και να εκτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Το 2006 κατάφεραν να μάθουν να οδηγούν,ενώ κάθε μία έκανε διαφορετική εξέταση προκειμένου να πάρει το δίπλωμά της.

Το Discovery Health Channel έκανε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους με τίτλο «Joined for Life».

Από το 2011 οι 21χρονες σιαμαίες φοιτούν στο πανεπιστήμιο Bethel της Μινεσότα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook