«Μουδιασμένοι» και χωρίς πολιτικά αντανακλαστικά εμφανίζονται οι περισσότεροι βουλευτές μετά το άκουσμα της είδησης της αποφυλάκισης των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Όσοι από τους βουλευτές βρίσκονται αυτή την ώρα στο Κοινοβούλιο, παραδέχονται ότι ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση «ισχυρού σοκ» και αρκετοί εκφράζουν την ανησυχία ότι η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για την Δημοκρατία.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της κυρίας Ασημίνας Ξηροτύρη, η οποία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου, είπε ότι «ο πολιτικός κόσμος έχει υποστεί ισχυρό σοκ».

Χαρακτηριστικά επίσης είναι τα λόγια ορισμένων βουλευτών της ΝΔ, που ζητούν να υπάρξουν συνέπειες στα κυβερνητικά στελέχη που χειρίστηκαν επικοινωνιακά την υπόθεση.

Εκτός αυτών, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που εκφράζουν το φόβο ότι «υπάρχει ο κίνδυνος της πλήρους έκθεσης», εξηγώντας ότι «στη Βουλή έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Τι θα γίνει λοιπόν στην περίπτωση που αποφυλακιστούν και οι υπόλοιποι;».

Την ίδια ώρα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο επικρατεί ενθουσιασμός. Ο βουλευτής κ. Μιχάλης Αρβανίτης κατά την είσοδό του στη Βουλή είπε μεταξύ άλλων: «Περιμένω και άλλες απολύσεις κρατουμένων. Περιμένω αύριο να έρθει και ο αρχηγός της παράταξής μας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με το φωτεινό του πρόσωπο».

Να σημειωθεί ότι αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ΚΟ του ακροδεξιού μορφώματος.

protothema.gr