Πετυχημένη ήταν η παροουσία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους αγώνες Κανόε Καγιάκ που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη του Πάσχα (25/4) στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Ο χανιώτικος Όμιλος συμμετείχε με τέσσερις αθλητές συνολικά και αυτοί που ξεχώρισαν ήταν ο Τάσος Αναγωνστόπουλος, με δύο πρωτιές, μαζί με την Κωνσταντίνα Σαράντου, που τερμάτισε μια φορά στην 2η θέση και δυο στην 3η.

 

Ο Αναγνωστόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετικές κούρσες στις κατηγορίες ανδρών Κ1 1000μ. και Κ1 500μ., κατακτώντας την 1η θέση ενώ ήταν 7ος στην Κ1 200μ. Από την άλλη η Σαράντου είχε εξίσου καλή παρουσία στην κατηγορία νεανίδων, όπου τερμάτισε 2η στην Κ1 1000μ. και 3η στην Κ1 500μ. και στην Κ1 200μ.

Ο Ν.Ο. Χανίων συμμετείχε στους αγώνες που είχαν ως στόχο τη συγκρότηση προεθνικών ομάδων εφήβων-νεανίδων και ανδρών-γυναικών, με 4 αθλητές του συνολικά. Η Ευαγγελία Σηφάκη στις νεανίδες κατέκτησε την 5η θέση στην Κ1 1000μ., την 6η στην Κ1 500μ. και την 5η στην Κ1 200μ., ενώ η Γεωργία Γέρου ήταν 8η στην Κ1 500μ. και 7η στην Κ1 200μ.

Ο προπονητής του ΝΟΧ στο τμήμα του Κανόε Καγιάκ, Μανόλης Αγγελάκης, μίλσε στο nox.gr:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και των τεσσάρων παιδιών, από τα οποία ο Αναγνωστόπουλος και η Σαράντου διεκδικούν την ένταξή τους στην Εθνική με βάση τα αποτελέσματα που έφεραν. Τα όρια που είχε θέσει η Ομοσπονδία ήταν πολύ υψηλά και ήταν λογικό και αναμενόμενο, κανένα παιδί που έλαβε μέρος στους αγώνες, να μπορέσει να τα πλησιάσει. Το ευχάριστο ήταν πως οι δικοί μας αθλητές, χωρίς ουσιαστικό κίνητρο, απέδειξαν τις δυνατότητές τους και έδειξαν πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τώρα, εάν θα τα καλέσουν στο μέλλον, είναι καθαρά θέμα της Ομοσπονδίας, η οποία με βάση τα οικονομικά της, που είναι πάρα πολύ δύσκολα μιας και ούτως ή άλλως τα έξοδα που απαιτούνται για μια αποστολή στο εξωτερικό είναι πάρα πολλά, θα είναι εκείνη που θ’ αποφασίσει». 

Υποστηρικτής της 4μελούς ομάδας στο Σχοινιά ήταν ο επίσημος χορηγός του τμήματος, η μεγάλη Ναυτιλιακή εταιρεία, ΑΝΕΚ LINES, που στηρίζει κάθε προσπάθεια του τμήματος κανόε καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook