Υλικά

• 2 κιλά κόκκορα χωριάτικο, κομμένο σε μικρές μερίδες
• 500 γρ. φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
• 1 κ. γλυκού τοματοπολτό
• 1 κ. γλυκού ρίγανη
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 400 γρ. φρέσκιες σπιτικές χυλοπίτες
• 1 ξυλαράκι κανέλας
• 2 τεμ. γαρύφαλλο
• 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα, βράζουμε τον κόκκορα, (ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται) για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα κανελογαρύφαλλα, την ντομάτα και τον τοματοπολτό. 

Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει ο κόκκορας και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 

Σ’αυτό το σημείο ρίχνουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε για 5-7 λεπτά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 3 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο το ζωμό. 

 Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.