Το απόγευμα αναμένεται να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τον ανακριτή. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λάγο, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Πατέλη, επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής Νίκαιας και την ανθυπαστυνόμο του τμήματος Ασφαλείας Πειραιά που βρέθηκε με όπλα στο σπίτι της. 
Σήμερα τα ξημερώματα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να προφυλακιστεί ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, μετά την απολογία του. Επίσης προφυλακιστέος κρίθηκε και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης. 
Σε μια πρώτη ανάγνωση πάντως των αποφάσεων του ανακριτή διακρίνεται ότι οι τέσσερις από τους κατηγορούμενους «δέθηκαν» με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βάσει των συνομιλιών που προέκυψε ότι είχαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και επομένως κρίθηκαν προφυλακιστέοι. 
Από την πλευρά της, η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά και κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδηρογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ) τέσσερα μαχαίρια – πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τέσσερις σιδερογροθιές, δύο χατζάρες, 20 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.
Η 42χρονη ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είχε δεχθεί τηλεφώνημα το βράδυ της δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι από τον πυρηνάρχη της ΧΑ στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη, ενώ και ο Γιάννης Λαγός που κρίθηκε προφυλακιστέος εντοπίστηκε να ενημερώνει για τη δολοφονία το Νίκο Μιχαλολιάκο και να ενημερώνεται από το Γιώργο Πατέλη.
Σύμφωνα με τα όσα έχει φέρει στη δημοσιότητα ο κοριός της ΕΛΑΣ, στις 23:31 της 17ης Σεπτεμβρίου, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιάννης Λαγός από τις 21:20 τηλεφωνεί μέχρι και τις 02:40 στον Πατέλη 20 φορές και 14 φορές ο Πατέλης στον Λαγό. Την ίδια νύχτα ο Λαγός τηλεφωνεί δύο φορές στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης. Την επομένη της δολοφονίας ο Πατέλης που είναι ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια τηλεφωνεί σε σταθερό στο οποίο φέρεται ως συνδρομητής ο Ν. Μιχαλολιάκος, ενώ από το ίδιο υλικό προκύπτει συνομιλία του βουλευτή Γ. Λαγού με το συνάδελφό του Ηλία Παναγιώταρο.
Ο Γ. Λαγός εμφανίζεται να έχει ξεχωριστό ρόλο καθώς διατάσσει επί της ουσίας μέλη του κόμματος, πιθανότατα των ταγμάτων εφόδου, να εξαφανιστούν άμεσα ώστε να μην λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook