Ανησυχία και ερωτηματικά προκάλεσε ένα κονβόι στρατιωτικών οχημάτων το οποίο κινήθηκε σήμερα το πρωί στον κεντρικό δρόμο στο Ακρωτήρι Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πρόκειται για Ολλανδικά στρατεύματα τα οποία τις επόμενες ημέρες θα εκτελέσουν εκπαιδευτικές βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης με πυραύλους Stinger κ.α.
Μάλιστα αξιωματούχος του Π.Β.Κ. είπε στο Flashnews.gr, πως στους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος του έτους, τέτοια στρατιωτικά κονβόι θα είναι συχνό φαινόμενο, καθώς έχουν προγραμματιστεί και άλλες αφίξεις μονάδων για εκπαιδευτικές βολές, από χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, αλλά και από τον Ελληνικό στρατό.

\"\"

Μάλιστα κάποιες από αυτές τις βολές θα αφορούν και πυραύλους Patriot καθώς το Πεδίο Βολής Κρήτης, είναι ένα από τα δύο Πεδία Βολής στο κόσμο όπου εκτελούνται τακτικές βολές με Κ/Β PATRIOT και που περιλαμβάνουν σενάρια ταυτόχρονης αντιμετώπισης πολλαπλών αεροπορικών απειλών (μέχρι 6 Τ/Κ στόχοι ως προσομοίωση απειλής σε ταυτόχρονη πτήση) και αναχαίτισης βαλλιστικών στόχων εκτοξευομένων από μεγάλη απόσταση.
Οι πύραυλοι Stinger 
\"\"
Είναι αυτοκατευθυνόμενο αντιαεροπορικό φορητό σύστημα μίας χρήσεως αμερικάνικης κατασκευής.
Χρησιμοποιείται για την καταστροφή εχθρικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που ίπτανται σε χαμηλά ύψη προσεγγίζοντα ή απομακρυνόμενα ημέρα και νύκτα και με οποιαδήποτε ταχύτητα πτήσεως.
Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες
Bάρος Βλήματος 9.6
Συνολικό βάρος συστήματος 12
Μήκος βλήματος 1.52
Διάμετρος βλήματος 0.07 χλμ
Ελάχιστο ύψος πτήσεως βλήματος 15 μ.
Μέγιστο ύψος πτήσεως βλήματος 3.000 μ.
Βεληνεκές 5.500 μ
Χρόνος αντίδρασης 3,4 δευτ.
Πιθανότητα προσβολής 95%
Δύναται να τοποθετηθεί επί Ε/Π και χρησιμοποιηθεί σαν βλήμα Α/Α. Χρησιμοποιεί κώνο υψηλής εκρηκτικότητας και διαθέτει σύστημα IFF.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook