Στην προσπάθειά της να εξερευνήσει τη ζοφερή ιστορία της οικογένειάς της, η γερμανο-νιγηριανή συγγραφέας Jennifer Teege είναι σίγουρο ότι δεν περίμενε τέτοια τροπή.
Κι αυτό γιατί η έγχρωμη εγγονή του διαβόητου ναζιστή και διοικητή στρατοπέδου συγκέντρωσης αισθάνεται ότι ο παππούς της θα τη σκότωνε χωρίς δεύτερη σκέψη λόγω της φυλής της!

Η 43χρονη Γερμανο-Νιγηριανή Jennifer Teege σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι ο παππούς της δεν ήταν άλλος από τον εγκληματία πολέμου Amon Goeth, διοικητή του στρατοπέδου συγκέντρωσης Plaszow κατά τα ζοφερά τεκταινόμενα του Β\’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος ενσαρκώθηκε στο σινεμά από τον Ραλφ Φάινς στη «Λίστα του Σίντλερ» (1993).

\"\"

Στο βιβλίο της λοιπόν «Amon: My Grandfather Would Have Shot Me», καταγράφει την οδύσσειά της από τη σύνδεση που προκύπτει με τον αιματοβαμμένο συγγενή, τον οποίο θεωρεί δικαίως υπάνθρωπο.

Ο Goeth ήταν άλλος ένας σαδιστής χιτλερικός που βασάνιζε όπως μπορούσε τους ομήρους του πολωνικού κολαστηρίου που διηύθυνε: όπως ακριβώς απαθανατίστηκε στη «Λίστα του Σίντλερ», το ανθρωπόμορφο κτήνος πυροβολούσε τους εγκλείστους για πλάκα από τα ιδιαίτερα διαμερίσματά του, την ίδια ώρα που απολάμβανε το κρασάκι του βλέποντας τα σκυλιά του να ξεσκίζουν τις σάρκες των τροφίμων.

\"\"

Δικαίως λοιπόν αναρωτιέται η απόγονός του πώς να χωρέσει το ανθρώπινο μυαλό όλη αυτή την ανείπωτη φρίκη; Η Teege δεν είναι άλλη από το παιδί ενός νιγηριανού φοιτητή και της γερμανής ακριβώς κόρης του Goeth, ο οποίος απαγχονίστηκε το 1946 για τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας, μη δείχνοντας μάλιστα καμία μεταμέλεια μέχρι το τέλος.

\"\"

Το νόθο τέκνο δόθηκε για υιοθεσία αμέσως μετά τη γεννά του και κατέληξε σε ευκατάστατη οικογένεια του Μονάχου. Κι όταν χρόνια αργότερα σκόνταψε πάνω στο βιβλίο που είχε γράψει η μητέρα της για τον παππού της, γνωστός ως «Σφαγέας του Plaszow», αποφάσισε να αναζητήσει τις ρίζες της, όσο τρομακτικές κι αν ήταν.

\"\"

Η συγγραφέας δέχτηκε λοιπόν κάποια στιγμή την επίσκεψη της γιαγιάς της Ruth, πρώην γραμματέως του Goeth που γέννησε τη μητέρα της Teege, Monika, το 1945, η οποία της αποκάλυψε τη φρικιαστική αλήθεια.

\"\"

Η Teege επισκέφθηκε κατόπιν τα συντρίμμια του στρατοπέδου συγκέντρωσης Plaszow -λίγο έξω από την Κρακοβία-, και είδε τα ερείπια του σπιτιού απ\’ όπου ο ναζιστής και ρατσιστής παππούς της διαφέντευε τη ζωή και τον θάνατο των ομήρων.

\"\"

Η ίδια ζούσε αποξενωμένη από τη μητέρα της, γνωστή πια ως Monika Hertwig, η οποία έδωσε μάλιστα συνέντευξη στην ισραηλινή τηλεόραση το 2010 για το πώς είναι να ζει κανείς ως παιδί χιτλερικού δολοφόνου. Στεκόμενη έξω από το σπίτι όπου έζησε ο πατέρας της, δήλωσε: «Ο ναζιστής πατέρας μου σκότωνε γυναίκες με τα μωρά τους στην αγκαλιά από αυτό ακριβώς το μπαλκόνι. Βασανίζομαι από τη σκέψη πόσο έχω από αυτόν μέσα μου».

\"\"

Η Teege, μητέρα δύο παιδιών, πρόσθεσε: «Η μητέρα μου ήταν εντελώς ανήμπορη να διαχειριστεί την οικογενειακή της ιστορία. Γι\’ αυτό και θέλησε να με προστατεύσει κρατώντας με στο σκοτάδι για τα γεγονότα αυτά».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook