Τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών εκτιμάται πως είχε διακινήσει στα Χανιά την τελευταία πενταετία, η 14μελής σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε απο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr (δείτε εδώ).
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η σπείρα είχε δομηθεί και δρούσε ως εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη απο έναν αρχηγό, πέντε \”υπαρχηγούς\” και οκτώ \”βαποράκια\”.
Όπως είπε ο Δ/ντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κ.Παρασκευάς Χινόπουλος, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν επι τρείς μήνες μέλη της ομάδας, μέχρι την νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη  που αποφάσισαν να δράσουν θέτοντας τέλος στην δική τους δράση.
Έτσι πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι ενός 50χρονου Χανιώτη – ο οποίος φέρεται ως ο αρχηγός της οργάνωσης – στην κατοχή του οποίου βρήκαν δύο συσκευασίες με 120 γραμμάρια χασίς.

Να σημειωθεί πως ο 50χρονος είχε συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια ενός 28χρονου Χανιώτη και δύο γυναικών απο την Βουλγαρία 24 και 48 ετών.

\"\"

Συνολικά στην διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν:
• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (3,2) κιλών περίπου
• το χρηματικό ποσό (5.025) ευρώ
• δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• έξι (6) συσκευές κινητών τηλεφώνων 
• δύο (2) αυτοσχέδια τσιγάρα, ενώ κατασχέθηκαν και  δύο (2) δίκυκλα οχήματα ως μέσα διακίνησης των ναρκωτικών.
Και οι τέσσερεις συνελήφθησαν, ενώ στην διάρκεια της προανάκρισης σχηματίστηκε δικογραφία και κατά 10 ακόμη ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. 

\"\"

Απο την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ.Αρτέμης Κουτσαυτάκης, επεσήμανε πως απο την Αστυνομική Διεύθυνση έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται ένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης νέων μορφών εγκληματικότητας και ιδιαίτερα στον τομέα της καταπολέμησης της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Παράλληλα τόνισε πως \”καμμία ναρκωτική ουσία δεν είναι ακίνδυνη, ούτε πρέπει να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι ο κίνδυνος υπάρχει μόνο για τους άλλους\”.
Τέλος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συλλογική συνεργασία προκειμένου να προληφθεί και να περιοριστεί η εξάπλωση των ναρκωτικών που αποτελούν ένα κοινωνικό πρόβλημα.
Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook