Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μεταφέρθηκε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και αυτή την ώρα απολογείται ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Λίγο μετά τις 4, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού οι Μιχαλολιάκος και Λαγός, καθώς και η ανθυπαστυνόμος και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γ.Πατέλης, που επίσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο Χρ.Παππάς μεταφέρθηκε στα δικαστήρια λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. Μόλις έφτασε στα δικαστήρια, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα.

Ο συνήγορός του υποστηρίζει πως ο εντολέας του δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εις βάρος του Ν.Μιχαλολιάκου υπάρχουν στοιχεία (τηλεφωνικές κλήσεις) σε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα οποία ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν επαρκή για την προφυλάκισή του.

Αυτήν την εκτίμηση ενισχύει το γεγονός ότι μετά την απολογία Μιχαλολιάκου δεν πραγματοποιήθηκε άμεσα σύσκεψη για να αποφασιστεί η προφυλάκισή του ή όχι, αλλά ακολούθησε η απολογία του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, προκειμένου να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων. Τα επιχειρήματα των δύο δεν φαίνεται να έπεισαν και τελικά κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όπως είχε συμβεί και με τον έτερο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Γ.Λαγό.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook