Τέλος σε όλες τις φημολογίες για τον τόπο καταγωγής του έβαλε έπειτα από πολύ καιρό ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησής του, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι γεννημένος στην πολιτεία της Hawaii.

Στο έγγραφο, που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου το πρωί της Τετάρτης, υπάρχει η υπογραφή αξιωματούχων από τη Honolulu της Hawaii, καθώς επίσης και η υπογραφή της μητέρας του αμερικανού προέδρου.

«Ο Πρόεδρος πιστεύει ότι η διαμάχη για το πιστοποιητικό γέννησής του δεν έκανε καλό στη χώρα» έγραψε ο Dan Pfeiffer, υπεύθυνος τύπου του Λευκού Οίκου στο site. Σύμφωνα με τον Pfeiffer, ο Obama έδωσε εντολή στους υπεύθυνους στην Hawaii να κοινοποιήσουν το έγγραφο.

Ο αμερικανός πρόεδρος με αυτό τον τρόπο, προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στις θεωρίες συνομωσίας που είχαν αναπτυχθεί από την ημέρα της εκλογής του και κρατούσαν μέχρι και σήμερα, οι οποίες έκαναν λόγο για παράνομη εκλογή του, αφού δεν είναι αμερικανός πολίτης.

«Τα περασμένα δυόμισι χρόνια παρακολουθούσα το γεγονός και προβληματιζόμουν για το μέγεθος που θα μπορούσε να πάρει» είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του και συνέχισε: «ό,τι και να γίνει σίγουρα πάντα θα υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που δεν θα αφήσουν το θέμα. Δεν έχουμε όμως χρόνο για τέτοιες χαζομάρες».

\"\"

Ο Obama είχε πάρει την απόφαση να δημοσιοποιήσει το πιστοποιητικό πριν δυο εβδομάδες, έπειτα από σχόλια του τύπου που μιλούσαν για «εβδομάδα αμφισβήτησης», την εβδομάδα που οι Ρεπουμπλικάνοι δημοσιοποίησαν το budget του 2012 και ο πρόεδρος έδωσε ομιλία για το χρέος της χώρας.

Το εν λόγω θέμα, πρόσφατα πήρε μεγάλη διάσταση, όταν ο μεγιστάνας Donald Trump, που σκέφτεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές έθεσε το ζήτημα. Όπως είπε μάλιστα ο Trump μετά τη δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού: «Πιστεύω ότι κατάφερα κάτι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει όμως να εξεταστεί η αυθεντικότητά του».

Σε δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει, μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν ήταν σίγουρο για το κατά πόσο ο Obama είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ ή όχι. Μάλιστα, κάποιοι από τους ερωτηθέντες είχαν εκφράσει τη γνώμη ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίαζε το συγκεκριμένο έγγραφο καθώς δεν υπήρχε. Με αυτό τον τρόπο ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να διαψεύσει όλες τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook