Γερμανική δωδεκαμελής αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από την περιοχή του Μέλανα Δρυμού της Βάδης Βυρτεμβέργης επισκέπτονται αυτές τις μέρες τα Χανιά στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Χανίων.

Η αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από την εκπρόσωπο και μεταφράστρια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (Γραφείο Δημάρχων Ν. Ελλάδος) κ. Πηλενόπη Σακελλαρίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σε θέματα τεχνικών επαγγελμάτων και παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Η επικεφαλής της αποστολής κ. Στεφαν Ρενς που ασχολείται με φωτοβολταϊκά συστήματα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν αρκετοί τομείς με τους οποίους μπορεί να υπάρξει μια καλή συνεργασία μεταξύ των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής του Nagold που βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης. Για παράδειγμα ο αγροτικός τομέας τόνισε η κ. Ρενς, τα τοπικά προϊόντα αλλά και τομείς όπως η απόκτηση πρακτικών γνώσεων σε νέους που θα ήθελαν να εργαστούν σε επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν».

\"\"

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης είπε πως «Εδώ και ένα χρόνο έχουμε ξεκινήσει μια καλή συνεργασία με τους Γερμανούς βιοτέχνες αναφορικά με τη δικτύωση των τοπικών επιχειρήσεων και φορέων σε πολλαπλά επίπεδα.

Αυτή η συνεργασία τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ χρήσιμο εργαλείο για την τοπική μας οικονομία και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας με τον Γερμανικό λαό».

Η αντιπροσωπεία που θα παραμείνει στα Χανιά έως την Κυριακή θα πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων σε χώρους παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων και σε βιοτεχνικές μονάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook