Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα, Πέμπτη 3/10, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με θέμα το Συνέδριο για τον Καβάφη που διοργανώνεται 04/10 στο Ίδρυμα Καψωμένου, στον Αλικιανό, και 5-6/10 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, του Αντιδημάρχου Χανίων, κ. Δημήτρη Λειψάκη, του Αντιδημάρχου Πλατανιά, κ. Νίκου Δασκαλάκη, του Προέδρου του Ιδρύματος Κρητικών Σπουδών–Ιδρύματος «Καψωμένου» και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Ερατοσθένη Καψωμένου, και της Προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων, κας Βαρβάρας Περράκη.

Στη Συνέντευξη τονίστηκε η μεγάλη σημασία του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Η ποίηση και η ποιητική του Καβάφη».

Αναδείχθηκε από τους ομιλητές η ανάγκη μιας πνευματικής αντίστασης στην κρίση της εποχής μας και προσκλήθηκαν οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι πολίτες των Χανίων να παρακολουθήσουν το σημαντικό αυτό τριήμερο Συνέδριο.

Τονίστηκε η κοινή συνεργασία των συνεργαζόμενων φορέων και ο κοινός στόχος που είναι η επικαιροποίηση και η ανάδειξη του Καβαφικού έργου στα πλαίσια του «Έτους Καβάφη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook