Αποκλείστηκε προσωρινά για λόγους ασφαλείας το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον έπειτα από πυροβολισμούς στον εξωτερικό χώρο του Κογκρέσου, κοντά στο Κτίριο Χαρτ της Γερουσίας (Hart Senate Office Building) στην Λεωφόρο Συντάγματος και 2η Οδό.

Εν μέσω της σύγχυσης για το τι συμβαίνει, εκδόθηκε οδηγία από την Αστυνομία του Καπιτωλίου προς όλους «να κλείσουν πόρτες, να κλειδώσουν και να μείνουν μακριά από εξωτερικές πόρτες και παράθυρα».

Η κατάσταση συναγερμού έληξε λίγο αργότερα όταν διαπιστώθηκε πως το περιστατικό δεν συνδεόταν κατ\’ οιονδήποτε τρόπο με το Κογκρέσο· επρόκειτο για καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου που τερματίστηκε με ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το Καπιτώλιο.


Real.gr KAPITOLIO by realmedialive

Το δίκτυο CNN μετέδωσε πως η αστυνομία καταδίωξε ένα μαύρο αυτοκίνητο από την περιοχή κοντά στο Λευκό Οίκο προς το Καπιτώλιο, το οποίο οδηγούσε γυναίκα.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών φέρεται να σημειώθηκε όταν η οδηγός επιχείρησε να διαφύγει αφότου χτύπησε περιπολικό. Η γυναίκα φέρεται να σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν κατά πληροφορίες και ένα παιδί, κάτι το οποίο οι αστυνομικοί επισήμαναν ότι δεν γνώριζαν.

Στο περιστατικό τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος αεροδιακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία βρίσκονταν σε συνεδρίαση όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Επικράτησε αναστάτωση και σύγχυση για τα γεγονότα, επιβλήθηκε «lockdown», αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και κινητοποιήθηκαν μονάδες του FBI.

Ο συναγερμός σήμανε τρεις εβδομάδες μετά το μακελείο στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, σε απόσταση περίπου 2,4 χλμ από το Καπιτώλιο.

Οι αμερικανικές Αρχές δεν πιστεύουν ότι το επεισόδιο σχετίζεται καθ\’ οιονδήποτε τρόπο με την τρομοκρατία.

Ο Αμερικαν πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε αρμοδίως για το επεισόδιο.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

in.gr/ real.gr/iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook