Σε δίκη παραπέμπεται ο οδηγός του ΟΑΣΘ ο οποίος έχει καταγγελθεί για ρατσιστική συνπεριφορά. Ο συγκεκριμένος οδηγός θα καθίσει το εδώλιο του Δ\’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του Ν. 3304/ 2005 λόγω της άρνησης παροχής υπηρεσίας (επιβίβασης σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ) σε δύο αλλοδαπούς για ρατσιστικούς λόγους.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε παρέμβει και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ σε βάρος Αφρικανών επιβατών. Ωστόσο οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση με επιστολή τους στη διοίκηση του ΟΑΣΘ επισημαίνουν τη δυσαρέσκεια τους καθώς όπως τονίζουν μέχρι σήμερα δεν έχει επιβληθεί καμία πειθαρχική κύρωση σε βάρος του συγκεκριμένου οδηγού.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στον ΟΑΣΘ και κοινοποιήθηκε και στο Συνήγορο του Πολίτη ο συγκεκριμένος οδηγός κατέβασε από το λεωφορείο της γραμμής 26 δύο άτομα αφρικανικής καταγωγής με το πρόσχημα ότι δεν είχαν εισιτήρια. Μάλιστα ο ίδιος μετά από σχόλια επιβατών φέρεται να είπε: “Ε ναι ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;!”

Ο οδηγός μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστηρίζει ότι κατέβασε τους συγκεκριμένους επιβάτες από το λεωφορείο επειδή δεν είχαν ακυρώσει ως όφειλαν το εισιτήριό τους στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που έχει παραχωρήσει ο ΟΑΣΘ στους υπαλλήλους του. Μάλιστα υποστήριξε ότι στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί αλλοδαπούς.

agelioforos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook