Υλικά

• 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
• 80γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
• 120 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
• 60 γρ. φασολάκια πράσινα
• 100 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
• 100 γρ. φρέσκια ντομάτα, κομμένη κονκασέ
• 80 γρ. κοφτό μακαρονάκι
• Χυμό απο ½ λεμόνι
• 60 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρέας και νερό μέχρι να το σκεπάσει. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι. 

Ξαφρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ούτως ώστε να πετύχουμε ένα πιό καθαρό και διαυγές ζωμό. Παράλληλα σε μικρότερη κατσαρόλα, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες μέχρι να γυαλίσουν. 

Προσθέτουμε τα λαχανικά στη σούπα βάζοντας επίσης το σέλινο, τα φασολάκια και τη ντομάτα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε το μακαρονάκι και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. 

Μετά απο 20 λεπτά περίπου η σούπα μας είναι έτοιμη. Στίβουμε το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κρεμμυδάκι και συνοδεύοντας με φρέσκο ζεστό ψωμί.