Δρομολογήθηκε λύση για το πρόβλημα που υπάρχει με την λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου στο κτίριο του πρώην αστυνομικού σταθμού με την παραχώρησή του από το Υπ.Οικονομικών στο Υπ.Υγείας, δηλαδή στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, η οποία θα το παραχωρήσει στον Δήμο Πλατανιά.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, με την εταιρεία ακινήτων δημοσίου να ζητά την διοικητική αποβολή του δήμου από το κτίριο προκειμένου να το εκποιήσει (δείτε εδώ).

Υπενθυμίζεται πως μετά την κατάργηση του αστυνομικού σταθμού, ο δήμος Πλατανιά, ζήτησε την παραχώρηση του κτιρίου για να στεγαστεί το ιατρείο το οποίο λειτουργούσε σε ακατάλληλο κτίριο.

Όμως – μπροστά στην άρνηση του δημοσίου που ήθελε να εκποιήσει το ακίνητο – κάτοικοι της περιοχής το 2012, το «κατέλαβαν» και με την συνδρομή του δήμου, έγινε ανακατασκευή του κτιρίου και έκτοτε λειτουργεί εκεί το Περιφερειακό ιατρείο.

Τελικά, ο δήμαρχος Πλατανιά κ.Γιάννης Μαλανδράκης, μετέφερε στον Βουλευτή Χανίων της ΝΔ κ.Μανούσο Βολουδάκη την ιδέα, να παραχωρηθεί το κτίριο στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο κ.Βολουδάκης, άμεσα και σε συνεννόηση με τον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ.Αντώνη Γρηγοράκη, παρενέβη στα δύο συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών και Υγείας, από τα οποία «άναψε το πράσινο φως».

Έτσι ο κ.Γρηγοράκης υπέβαλλε το σχετικό έγγραφο, με το οποίο δρομολογείται η παραχώρηση του κτιρίου του πρώην αστυνομικού σταθμού Κολυμπαρίου από το Υπουργείο Οικονομικών προς το Υπουργείο Υγείας, δηλαδή στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, η οποία με την σειρά της θα το παραχωρήσει στον Δήμο Πλατανιά, για την απρόσκοπτη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμπαρίου.

(φωτο αρχείου)

Ναπολέων Σαραντίδης