H Mini αποκάλυψε νέα στοιχεία για το 3ης γενιάς μοντέλο της, το οποίο θα εφοδιάζεται με νέους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες, ενώ θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Λος Αντζελες.

Γνωρίζουμε περίπου πώς θα είναι η εμφάνιση της επόμενης γενιάς Mini, χάρη στο πρωτότυπο Mini Vision, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον Ιούλιο, ενώ δεν έλειψαν κι οι φωτογραφίες των «κατασκόπων», που «σκιαγραφούν» την 3η γενιά του μικρού αγγλικού μοντέλου.

Λίγο πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Λος Άντζελες, η φίρμα ανακοίνωσε ότι το 3ης γενιάς hatchback θα διαθέτει δύο 1,5 λτ. 3κύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με 134 (220 Nm ροπής) και 114 ίππους (270 Nm ροπής) αντίστοιχα.

Επίσης, θα μπορεί να εφοδιαστεί και με έναν 2λιτρο, απόδοσης 189 ίππων και 280 Nm ροπής για το Cooper S και θα αναβαθμίζεται στους 220 ίππους για την έκδοση John Cooper Works.

\"\"

Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα μοντέλα της 3ης γενιάς θα είναι ταχύτερα από αυτά που διαδέχονταν, ενώ ταυτόχρονα θα χαρίζει χαμηλή κατανάλωση και βάρος.

Όσον αφορά στη μετάδοση, το 3ης γενιάς Mini θα εξοπλίζεται με δύο κιβώτια, ένα χειροκίνητο 6τάχυτο (το ίδιο που χρησιμοποιεί και η νέα BMW M3) κι ένα αυτόματο κιβώτιο, που χρησιμοποιεί το δέκτη GPS για την αλλαγή σχέσεων (αυτό που χρησιμοποιεί η Rolls Royce Wraith). Το τελευταίο προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Αλλαγές θα έχουμε και στην ανάρτηση του μοντέλου, αφού για πρώτη φορά με ένα διακόπτη ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τη ρύθμιση του οχήματος σε Sport ή Comfort. Επίσης, θα αναβαθμιστεί και η παθητική ασφάλεια του μοντέλου, με πιο ισχυρή καμπίνα και με πιο «έξυπνο» αμάξωμα.

Τέλος, περισσότερα στοιχεία θα έχουμε στο Σαλόνι του Λος Αντζελες, ενώ το λανσάρισμά του αναμένεται σε περίπου δύο μήνες.

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook