Ο Δήμος Φαιστού και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Φαιστού. Στο πλαίσιο του Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων. 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονικό διάστημα Απριλίου-Ιουλίου 2013 που λειτούργησε για πρώτη φορά το Κ.Δ.Β.Μ. στο Δήμου Φαιστού, παρακολούθησαν τα προγράμματα πάνω από 250 εκπαιδευόμενοι, ενώ τη φετινή περίοδο αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή, ενώ θα πραγματοποιηθούν τμήματα σε απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014, στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Φαιστού θα πραγματοποιηθούν τμήματα στα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
• Επεξεργασία Κειμένου- Διαδίκτυο – 50 ώρες
• Υπολογιστικά Φύλλα- Παρουσιάσεις-50 ώρες
• Βάσεις Δεδομένων- Εξειδικευμένα θέματα-50 ώρες
• Τοπική Ιστορία – 25 ώρες 
• Αγγλικά για το χώρο εργασίας ( Α2-Β1) – 25 ώρες 
• Γαλλικά για τον τουρισμό ( Α2-Β1) – 25 ώρες
• Περιβάλλον και καθημερινή ζωή – 25 ώρες 
Την αρχή έκανε, την εβδομάδα που μας πέρασε, το τμήμα Αγγλικών που ξεκίνησε στις Μοίρες, ενώ συνέχεια είχαν δυο τμήματα Γαλλικών. 
Στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα, ενώ να σημειωθεί ότι τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. 
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης καθώς και φωτοτυπία της ταυτότητας. Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης κ. Μπαστάκη Δημήτριο και την κα Κυδωνάκη Μαρία στο τηλ. 2892340239 ή στο email: [email protected]. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται καθημερινά 10:00-15:00 Στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε, ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσφερθούν και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα αφορούν Οικονομία – Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη και Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων. Για τα προγράμματα αυτά θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Φαιστού.
Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, η οποία βρέθηκε στην εναρκτήρια συνάντηση, για αυτή την εκπαιδευτική χρονιά, ευχήθηκε στους μαθητές και στους εκπαιδευτές καλή αρχή και μια εποικοδομητική συνεργασία. 
Επεσήμανε τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων, μια προσπάθεια που υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια στο Δήμο Φαιστού, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις όπως αυτές διαμορφώνονται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της που τα προγράμματα συνεχίζουν να υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook