Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να πετύχετε το σωστό βάψιμο όταν φοράτε γυαλιά μυωπίας. Καλό θα ήταν σε αυτές της περιπτώσεις να επιλέγετε απαλό μακιγιάζ σε ουδέτερα χρώματα καθώς οι φακοί των γυαλιών μεγεθύνουν τα μάτια.

Όσον αφορά την βάση του μακιγιάζ σας καλό είναι να προτιμάτε βάσεις σε μορφή πούδρας αντί τις υγρές και τις κρεμώδης. Οι βάσεις υγρής μορφής τείνουν να μαζεύονται κάτω από την βάση των γυαλιών και στη βάση της μύτης αφήνοντας μικρά σημάδια πολύ ευδιάκριτα στα μάτια.

Για κάτω από τα μάτια επιλέξτε μια απόχρωση ένα τόνο πιο ανοιχτή από το κανονικό σας, κάτι που θα φωτίσει το βλέμμα σας και θα κρύψει τους μαύρους κύκλους. Στην περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι σας είναι πολύ έντονοι χρησιμοποιήστε μια ελαφριά απόχρωση πορτοκαλί κραγιόν και απλώστε το με τα δάχτυλά σας, ύστερα βάλτε το κονσίλερ με ένα πινελάκι. Περάστε απο πάνω λίγη πούδρα έτσι ώστε το κονσίλερ να μην τονίσει τις ρυτίδες.

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στην επιλογή χρώματος σκιάς για τα μάτια σας. Το χρώμα που θα επιλέξετε πρέπει φιλοφρονεί το χρώμα των ματιών αλλά και των γυαλιών σας. Η καλύτερη επιλογή είναι τα ζεστά χρώματα αλλά και οι σκιές με λίγη λάμψη και πολύ εύκολες στην τοποθέτηση. Όσον αφορά τις βλεφαρίδες σας, πρώτα χρησιμοποιείστε το ψαλιδάκι για να τις γυρίσετε και μετά περάστε τες με μάσκαρα. Η καμπύλη που θα δημιουργηθεί θα βοηθήσει έτσι ώστε οι βλεφαρίδες σας να μην ακουμπάνε πάνω στους φακούς σας. Καλύτερα παρόλα αυτά είναι να περιμένετε λίγο πριν βάλετε τα γυαλιά σας για να προλάβει η μάσκαρα να στεγνώσει και να μην λερώσετε τους φακούς σας.

Όταν χρησιμοποιείται μολύβι ματιών ή αι-λίνερ ένα έξυπνο κόλπο είναι η γραμμή σας να είναι τόση στο πάχος όσο και ο σκελετός των γυαλιών σας. Πρέπει επίσης να προσέξετε πολύ και με το πλάτος των γυαλιών σας καθώς στην περίπτωση που τα γυαλιά σας στο πλάι έχουν μεγάλη απόσταση από τα μάτια σας τότε μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερη γραμμή στο πλάι. Αν όμως όχι, τότε καλό θα ήταν να ακολουθήσετε απλά την γραμμή του ματιού σας και να μην επεκταθείτε άλλο, μπορείτε να δημιουργήσετε σχήμα με το να κάνετε την γραμμή στην εξωτερική πλευρά του ματιού πιο χοντρή από αυτήν στην εσωτερική. Μεγάλη προσοχή θέλουν και τα φρύδια, τα οποία πρέπει να είναι συνέχεια φροντισμένα.

Η καλύτερη επιλογή για μια γυναίκα με γυαλιά είναι το παιχνίδι με τα χρώματα στα χείλη καθώς τραβάει τα βλέμματα και κάνει ένα πρόσωπο που έχουν όλοι συνηθίσει να βλέπουν με γυαλιά πολύ διαφορετικό. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με χρώματα και τεχνικές.

govastileto.gr