Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ\’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με την οργάνωση Camilari Cares, έχουν ήδη ξεκινήσει, από τον περασμένο Ιανουάριο, εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα όπως Δηλητηρίαση, Εγκατάλειψη, Αδέσποτα, Στείρωση, Κακοποίηση. Και επειδή όλοι τα αγαπάμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα ζώα αξίζει να τους δείχνουμε την αγάπη μας και το ενδιαφέρον και εκείνα ξέρουν πάντα να βρίσκουν τον τρόπο να ανταποδίδουν.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, ο Δήμος Φαιστού εκφράζει για μια ακόμη φορά τον αποτροπιασμό του για περιστατικά δηλητηριασμού αδέσποτων σκύλων όπως και παρόμοιων φαινομένων που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στην περιοχή μας με δράστες ασυνείδητους και καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου μας σε επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση, ούτως ώστε να συμβάλλουν στην εξάλειψη κάθε είδους τέτοιων φαινομένων τα οποία αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας και δυσφημίζουν την περιοχή μας.
Παράλληλα ο Δήμος θέλει να επιστήσει την προσοχή όλων των πολιτών, καθώς, η εξόντωση των ζώων, με κάθε είδους επικίνδυνα δηλητήρια, εκτός του ότι αποτελεί από μόνη της μια αισχρή και απεχθή πράξη, εγκυμονεί ταυτόχρονα κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των περιοχών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν σε παιδικές χαρές και άλλους χώρους.
Η Δημοτική Αρχή, έχοντας υπ’ όψη την οικονομική δυσχέρεια, με όσα μέσα διαθέτει και στο μέτρο του εφικτού, στηρίζει και επικροτεί το έργο των Φιλοζωικών Συλλόγων, που με την εθελοντική του δράση, βοηθούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και παράλληλα συντελούν στην προστασία και περίθαλψη των αξιαγάπητων τετράποδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook