Deal αξίας 175 εκατ. δολ. για την εκμίσθωση μιας από τις δύο πλωτές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου έκλεισε η Deep Sea Metro Ι συμφερόντων του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το deal αφορά το πρώτο από τα δύο ειδικού τύπου πλοία που έχει παραγγείλει η Deep Sea Metro στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries.

Το πρώτο με την ονομασία Deepsea Metro I παραδίδεται στα τέλη Μαΐου και ο Αγγελόπουλος εξασφάλισε συμβόλαιο $175 εκ. για την έρευνα και ανάπτυξη κοιτάσματος στην Τανζανία στην ανατολική Αφρική από την BG Group.

Η εκμίσθωση θα γίνει μετά από την πρώτη χρήση του σκάφους στην νότιο Κορέα από την αυστραλιανή εταιρεία Woodside Petroleum. Το δεύτερο πλοίο του Αγγελόπουλου το Deepsea Metro II θα παραδοθεί τον Νοέμβριο.

Η Deep Sea Metro αποτελεί θυγατρική της Metrostar στην οποία συμμετέχει με 40% και η νορβηγική Odfjell η οποία έχει την τεχνογνωσία να λειτουργήσει και να διαχειριστεί τα πλοία. Σημειώνεται ότι πλοία τέτοιου τύπου κοστολογούνται περί τα 650 εκ. δολ.

Στον τομέα δραστηριοποιούνται πολλοί υψηλού προφίλ εφοπλιστές όπως ο Νορβηγός John Fredriksen και ο Έλληνας Γιώργος Οικονόμου.

Newscode.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook