Το ονόμασαν «Ασύγκριτο» κι είναι λογικό καθώς πρόκειται για το ακριβότερο περιδέραιο στον κόσμο, αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

Φέρει ένα κίτρινο, εσωτερικά αψεγάδιαστο διαμάντι σε μέγεθος αβγού 407 καρατίων και πλέον, το οποίο είναι στερεωμένο πάνω σε μία βάση από ροζ χρυσό διακοσμημένη με 90 λευκά διαμάντια βάρους σχεδόν 230 καρατίων.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, θα πουληθεί σε έκθεση κοσμημάτων στη Σιγκαπούρη και κατασκευάστηκε από τον κοσμηματοπώλη Mouawad.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του κοσμηματοπωλείου στη Σιγκαπούρη, ο Ζαν Νασρ, «σοβαρό ενδιαφέρον» για την αγορά του έχει εκδηλώσει ένα ζευγάρι από την Ασία.

Το περιδέραιο, το κεντρικό διαμάντι του οποίου βρέθηκε κατά τύχη σε έναν σωρό από άχρηστα πετρώματα λατομείου από ένα μικρό κορίτσι στο Κονγκό, πριν από 30 χρόνια, θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της έκθεσης που θα διεξαχθεί από τις 11 ως τις 20 Οκτωβρίου.

«Το Ασύγκριτο», η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2012, είναι πιστοποιημένο ως το ακριβότερο περιδέραιο στον κόσμο από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, στο οποίο εντάχθηκε νωρίτερα φέτος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook