Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι, ζήτησε κι έλαβε, αργά χθες το βράδυ, η πλευρά της εταιρείας \”Φωκάς\”, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι εντός της τρέχουσας ημέρας θα καταβληθεί ποσό ύψους 75.000 ευρώ – μέρος από το ενοίκιο του Σεπτεμβρίου.

\”Αποφασίστηκε να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην επιχείρηση, ώστε η Εκκλησία να μην θεωρηθεί σε καμιά περίπτωση υπεύθυνη για την έξοδο των εργαζομένων στο δρόμο\” δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δικηγόρος παρ\’ Αρείω Πάγω, νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και της μονής Αγίας Θεοδώρας, Θεόδωρος Ζέρβας.

Εάν, λοιπόν, η επιχείρηση δεν καταβάλλει εντός της ημέρας το ποσό των 75.000 ευρώ και δεν προσέλθει τη Δευτέρα, ως τις 2 το μεσημέρι, με την εγγυητική επιστολή, από οποιαδήποτε από τις πιστώτριες τράπεζες, τότε η συνεργασία των δύο πλευρών θα διακοπεί και άμεσα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο κ. Ζέρβας αυτή αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία για την εταιρεία κι εάν δεν φανεί και πάλι συνεπής σε όσα έχουν συμφωνηθεί, τότε η Εκκλησία θα διακόψει κάθε συνομιλία με την επιχείρηση και θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη διάθεση του κτιρίου επί της οδού Τσιμισκή σε άλλο επενδυτή.

Υπενθυμίζεται ότι Έλληνες και ξένοι επενδυτές – μεταξύ των οποίων και η ATTICA – έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μίσθωση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή και ήδη κάποιοι από αυτούς ζήτησαν κι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με το κτίριο.

Η πλευρά της εταιρείας \”Φωκάς\”, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, είχε αναφέρει ότι \”οι πιστώτριες τράπεζες έχουν δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην εταιρεία και ήδη έχουν αποδεχθεί και το business plan που κατατέθηκε για την εξυγίανση και κατ\’ επέκταση τη βιωσιμότητά της\”.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook