Ο δικηγόρος, διαχειριστής του λογότυπου της μπάντας και πρώην manager των Death, Eric Greif, τοποθετήθηκε σχετικά με την εμπλοκή της μπάντας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μέσω ενός t-shirt.

Πρόκειται για το μπλουζάκι που φορούσε ο Γιώργος Γερμενής (Καιάδας) κατά την προσέλευση του στη ΓΑΔΑ με το λογότυπο της μπάντας.

Ο πρώην μάνατζερ της μπάντας που χειρίζεται την πνευματική ιδιοκτησία του Chuck Schuldiner, τονίζει ότι ο ίδιος ο Chuck θα ένιωθε αποτροπιασμένος αν έβλεπε κάτι τέτοιο, αφού δεν ήθελε να έχει την παραμικρή σχέση με την \”φιλοσοφία\” των ναζί.

\”Συνηθίζω να μένω μακριά από τα πολιτικά ζητήματα σε αυτή την σελίδα. Όμως δέχτηκα αρκετά emails την περασμένη εβδομάδα σχετικά με μια φωτογραφία του Der Spiegel όπου ένας Έλληνας βουλευτής της Νεο-Ναζιστικής Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Γερμενής φορούσε ένα t-shirt των Death. Προφανώς δεν μπορώ να ελέγξω τι να φοράει ο καθένας και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το παρελθόν του κάθε ένα που του αρέσουν οι Death. Η μουσική υποτίθεται ότι είναι υπεράνω όλων των υπολοίπων ζητημάτων (δεν μπορώ να μποϊκοτάρω τον Wagner επειδή άρεσε η μουσική του στον Hitler).

Αλλά από την άλλη μεριά, μπορώ πολύ σοβαρά να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν συμμεριζόμαστε την πολιτική και τα πιστεύω αυτού του ανθρώπου. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την Χρυσή Αυγή, εκτός ότι η ιστοσελίδα τους έχει μία τρομερή αντισημιτική βρωμιά σε αυτήν και ότι τα μέλη της έχουν κάνει και πει πολλά ρατσιστικά σκ@τά στην Ελληνική βουλή. Αυτά αρκούν για εμένα. Ο Chuck θα είχε αηδιάσει, όπως έκανε και με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είχε ακόμα και μακρινή σχέση με τους Ναζί. Αυτά τα λίγα έχω να πω. ERIC GREIF\”.

Από το Ofiicial προφίλ των Death στο Facebook:

\”I normally stay completely away from politics at this page. However, I received a bit of mail last week about the photo in Der Spiegel of Greek neo-Nazi Golden Dawn MP Giorgos Germenis wearing a DEATH t-shirt. Now obviously I can\’t control what people choose to wear, nor do I have a problem with folks of any background liking DEATH.

Music is supposed to be above everything else (it isn\’t like I\’m going to boycott Wagner simply because Hitler liked his music). But on the other hand, I can clearly state that we in no possible way endorse this guy or his politics or beliefs. I know very little about Golden Dawn except that their website has some horrid antisemitic filth on it, and that their MPs have said racist shit in the Greek Parliament. That\’s enough for me. Chuck would have been appalled, as he was at ANYTHING even remotely related to Nazis. So that\’s my two cents. ERIC\”.

Ο δημιουργός και τραγουδιστής των Death, Chuck Schuldiner πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο, στις 13 Δεκεμβρίου του 2001, σε ηλικία 34 ετών.

Ο Charles Michael Schuldiner όπως ήταν το πλήρες του όνομα, γεννήθηκε στις 13 του Μάη ‘67 στο Long Island της Νέας Υόρκης, από γονείς δασκάλους. Ο πατέρας του ήταν Εβραίος αυστριακής καταγωγής και η μητέρα του είχε ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό.

Μεταξύ άλλων, ήταν γνωστός ακτιβιστής και φιλόζωος ενώ πολέμησε κατά της εξάπλωσης των σκληρών ναρκωτικών και των παραισθησιογόνων ουσιών.

Θεωρείται ο πατέρας του Death Metal.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook