Υλικά

• 150 γρ. φύλλα σπανακιού, (πλυμένα και καλά στεγνωμένα)
• 100 γρ. απάκι σε λεπτές φλύδες
• 100 γρ. ανθότυρο (νωπή μυζήθρα)
• 1 κ. σούπας καρύδια

(για τα αχλάδια)

• 50 γρ. βούτυρο
• 2 μεγάλα αχλάδια, κομμένα σε μακρόστενα μπαστούνια
• 2 κ. σούπας ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση

Βάζουμε το απάκι σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120ο C για 10 λεπτά μέχρι να τραγανήσει. Παράλληλα καραμελώνουμε τα αχλάδια.

Σε τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αχλάδια και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν. Στήνουμε το πιάτο ώς εξής: σε πλατύ πιάτο βάζουμε τα φύλλα σπανακιού και τις φλύδες απο το απάκι.

Στην κορυφή απλώνουμε τα αχλάδια, το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια και τα καρύδια. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα απο το τηγάνι που καραμελώσαμε τα αχλάδια.