Στα 77 ανήλθε ο αριθμός από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, αποφεύγοντας όμως να χαρακτηρίσουν την έξαρση αυτή ως επιδημία. Η ομοσπονδιακή υπουργός Υγείας Μερσέδες Χουάν επέμεινε μάλιστα πως η έξαρση κρουσμάτων χολέρας στην Πολιτεία του Ιδάλγο «είναι περιορισμένη κι ελεγχόμενη».

«Βρίσκεται υπό έλεγχο, εμείς εργαζόμαστε σε συνδυασμό με τις πολιτειακές αρχές προκειμένου να αποκλείσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης», επεσήμανε η ίδια έπειτα από επίσκεψή της σε νοσοκομείο της πόλης Ουεχούτλα ντε Ρέγιες. Έως σήμερα έχει καταγραφεί ένας θάνατος ασθενούς, με προηγούμενο ιστορικό προβλημάτων στα νεφρά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κυβερνήτης της Ιδάλγο Χοσέ Φρανσίσκο Ολιβέρα Ρούις δήλωσε πως ειδικοί ερευνούν την αιτία της εμφάνισης της νόσου, που όπως φαίνεται οφείλεται στην ποιότητα του νερού. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το στέλεχος του ιού προσομοιάζει με εκείνα στις αντίστοιχες εξάρσεις χολέρας στην Κούβα, την Αϊτή και τη Δομηνικανή Δημοκρατία.

real.gr