Ταξίδεψε μέχρι την Αχαΐα μαζί με το 6χρονο παιδί της για να πιάσει δουλειά και να εξασφαλίσει ένα καλό μεροκάματο, αλλά κατέληξε… κλειδωμένη μαζί με αλλοδαπές σε μία παράγκα και με συμπεριφορά που παρέπεμπε στο trafficking με θύματα καλλίγραμμες νεαρές από χώρες των Βαλκανίων και την Ρωσία!

Ο λόγος για 32χρονη από την περιοχή της Καβάλας η οποία στην κυριολεξία κατάφερε να… δραπετεύσει νύχτα και να περπατήσει αγκαλιά με το μικρό γιο της μέχρι το πρώτο χωριό, για να ζητήσει βοήθεια.

Το γεγονός στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει σάλος στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως οι αρμόδιες αρχές να έχουν παρέμβει ακόμα για να εξακριβώσουν το αληθές των καταγγελιών που έκανε η κοπέλα.

Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο εβδομάδες ενώ όλα άρχισαν προ διμήνου περίπου, όταν μέσω του ίντερνετ η 32χρονη βρήκε τη μικρή αγγελία για εργασία.

Επρόκειτο για μία αγγελία επιχειρηματία ο οποίος διατηρεί ένα μικρό κατάλυμα με εστιατόριο στην ορεινή Αχαΐα και μέσω αυτής υποσχόταν σταθερή δουλειά με καλό μεροκάματο και εξασφαλισμένη τη διαμονή.

Η ίδια επικοινώνησε μέσω email αναφέροντας πως ήταν πολύ καιρό άνεργη και ότι βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Και παράλληλα γνωστοποίησε πως ήταν διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού το οποίο έπρεπε να πάρει κοντά της σε περίπτωση που αποφάσιζε να μετακομίσει για να εργαστεί εκεί.

Η απάντηση του επιχειρηματία δεν ήταν απλώς θετική αλλά κάτι παραπάνω… Την παρότρυνε να μην το σκεφθεί πολύ και ότι αυτό που θα συναντούσε θα ήταν ακόμα καλύτερο απ’ ό,τι ονειρευόταν.

Την κλείδωνε μαζί με το παιδί!

Φθάνοντας όμως εκεί, εκείνη ήρθε αντιμέτωπη με έναν πραγματικό… εφιάλτη, καθώς την έβαλαν αυτή και το παιδί σε μία μικρή και παλιά παράγκα στην οποία διέμενε υπό δύσκολες συνθήκες μαζί με άλλες τρεις αλλοδαπές εργαζόμενες.

Και το χειρότερο; Κάθε βράδυ ο επιχειρηματίες… κλείδωνε την πόρτα απαγορεύοντας την έξοδο!

Μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς και στέρησης της ελευθερίας, η 32χρονη κατάφερε να βρει τρόπο για να βγει από το σπίτι παίρνοντας μαζί το παιδί της.

Μόλις έφθασε στο χωριό την φρόντισαν οι κάτοικοι του πρώτου σπιτιού στο οποίο χτύπησε την πόρτα. Κατήγγειλε την περιπέτειά της και μετά από δύο ημέρες αναχώρησε με σκοπό να επιστρέψει στον τόπο της, λίγο πιο έξω από την Καβάλα.

Η περίπτωσή της έγινε γνωστή σε όλο το χωριό και σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες μεταφέρθηκαν και σε αρμόδιες Αρχές.

Προς το παρόν όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε σχετική παρέμβαση…

dete.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook