Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, και στο πλαίσιο του α΄κύκλου μαθημάτων 2013-2014, του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης τμ. Χανίων, με τον γενικό τίτλο:

«Η τέχνη της επικοινωνίας: γιατί επικοινωνιακός γίνεσαι δεν γεννιέσαι»,ο κ.Νικόλαος Νημάς, Μηχανικός-Εκπαιδευτής δημιουργός ομάδων & δικτύων, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ άρα ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ». Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι το ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ.

Τι δεν πάει καλά ανάμεσα σε συναδέλφους και συνεργάτες στους επαγγελματικούς χώρους, ανάμεσα σε φίλους, μέσα στα ζευγάρια και τις οικογένειες και οι παρανοήσεις οδηγούν σε παρεξηγήσεις και αυτές με τη σειρά τους σε ανεπίλυτες συγκρούσεις;

Πώς γίνεται άλλα να λέμε, άλλα να εννοούμε και άλλα να υπαινισσόμαστε; Πώς εμείς μπορούμε να γινόμαστε κατανοητοί στον άλλον και πώς εμείς θα κατανοούμε τον άλλον.

 Πώς γίνεται να μην εστιάζουμε μόνον στο δέντρο των λόγων και τελικά να χάνουμε τη συνομιλία των συναισθημάτων.

Πώς να διακρίνουμε τις ανεκπλήρωτες ανάγκες πίσω από τα αναδυόμενα συναισθήματα και πώς τα συναισθήματα δεν θα γίνονται ο “θόρυβος – τα παράσιτα” στην μετάδοση και λήψη των μηνυμάτων που ανταλλάσσουμε.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος του παραπάνω κύκλου έγινε με την συνεργασία του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου, Καθηγητή στη Σχολή του ΑΝΤ1, & του London Center Management και σύμβουλο ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook